Ballenbak

Samen leuke dingen doen zolang het nog gezellig blijft. Dat is de afspraak met mijn kersverse relatie na een lange vrijgezellentijd. Ik sleep hem al snel mee mee naar een winkelcentrum en dat is natuurlijk vragen om narigheid.

Twee keer per jaar beleef ik een hoogtepunt. In de lente en herfst wordt het weer tijd om een stukje nieuwe garderobe aan te schaffen in de kleuren van het seizoen. Mijn nieuwe vriend wil mee als hij hoort van mijn plannen en dat is meteen aanleiding om er een heel weekend van te maken.
Het wordt het weekend van de ultieme test. Stelletjes die gaan winkelen krijgen gemiddeld na 72 minuten ruzie, hoe goed ze het ook met elkaar kunnen vinden, blijkt uit nieuw onderzoek. Daarom ga ik met een speciaal doel naar Hamburg. Zodra we de koffers uitgepakt hebben lopen we hand in hand door het centrum en zetten er de sokken in. Ik wil namelijk eerst in een aankoop slagen, voordat ik een terrasje verdien, een soort bonusmalus systeem dus. Mijn warejacob1 wil echter direct al consumeren, maar gelukkig legt hij zich neer bij mijn beslissing. Het duurt niet lang voordat ik een winkel tegenkom met een assortiment dat helemaal aansluit aan mijn smaak. Het passen en meten kan beginnen. Even later heb ik al aardig wat kleding uit de rekken gesorteerd om te passen en warejacob1 staat geduldig te wachten tot ik het gordijntje opzij schuif om het resultaat te aanschouwen.

72 minutengrens

Ondanks dat hij positief is valt het mij wat tegen want aan je lijf zien sommige kledingstukken er toch anders uit dan aan een knaapje. Voor mijn gevoel kan ik niet echt slagen. Jacob loopt met hangende pootjes achter mij aan en wordt een beetje stilletjes, maar hij laat zich niet kennen. Op straat lokken de geuren van lekkere hapjes: worst, giros, patat en nog veel meer. We kunnen de verleiding niet langer weerstaan en strijken ergens op een terrasje neer. De 72-minutengrens nadert aardig. Ik wil zuinig zijn op mijn nieuwe vriend en let sterk op zijn lichaamstaal. Hij is hij het duidelijk zat, ook al zit hij nog in de ontkenningsfase. Komt er een barst in onze nog zo prille relatie? De eerste kringen in de rimpelloze vijver?

Mannencreche

Hamburg is gelukkig een stad van vreemde zaken en uitersten, daarom had ik deze stad al uitgezocht. Kinderen kunnen daar naar de universiteit en voor mannen is er sinds kort een echte mannencrèche. Als ik die mogelijkheid opnoem moet warejacob1 al ontzettend lachen om het idee. Laat ik hem achter in de ballenbak terwijl ik verder winkel of niet? Om hem gerust te stellen vertel ik alvast hoe leuk het daar is. Je kunt allerlei kluscursussen doen, lekker bier drinken en een hapje doen. Bovendien zijn er genoeg computerspelletjes. En natuurlijk zal ik hem niet al te lang alleen laten. Warejacob1 ziet de gein er wel van in en we hebben de crèche zo gevonden.

Oriëntatievermogen

Ik krijg een afhaalbonnetje mee en mijn fantasie slaat op hol. Stel je voor, ik neem straks de verkeerde vent mee. De organisatie van dit bedrijf kan zich natuurlijk geen verwisselingen permitteren. Wonderwel slaag ik zonder zijn gezelschap heel snel en tevreden met mijn aankopen snel ik richting crèche. Tenminste, dat denk ik. Ik was even vergeten hoe slecht mijn oriëntatievermogen is in een vreemde omgeving. Hoe ik ook zoek, geen crèche. Ook de taalbarrière is een probleem. Een taxichauffeur brengt uitkomst. Na drie bochten sta ik ver na winkelsluitingstijd voor de ingang van de bar waar ik mijn vriend heb achtergelaten. Een beetje eenzaam zit hij in een hoekje, maar de opluchting dat ik er weer ben wint het van de verontwaardiging.

Man aan de oppervlakte

tijdens een mannenavond wordt lingerie getoondMannen en kinderen hebben toch heel wat van elkaar weg qua scheidingsangst. Extra stevig word ik geknuffeld, nagestaard door het gniffelende personeel. Ik toon hem in de hotelkamer stuk voor stuk mijn aankopen en kleed me langzaam uit. De die middag aangeschafte lingerie heb ik voor dit doel al aangehouden. Gelukkig komt de man in hem langzaam weer naar de oppervlakte en daar zit niks kinderachtigs bij. Zo te zien kan hij de aankopen in ieder geval waarderen, ook al vond hij het winkelen maar niets. Crèche of geen crèche, met winkelen kan je maar beter zelf oppassen, wat mij betreft wordt die activiteit voorlopig even geschrapt.