De man van haar dromen…

droom jij van de ideale man?Veel vrouwen hebben slaapproblemen omdat ze liggen te piekeren over een slechte relatie. Nu blijkt dat 76 procent van de vrouwen een adequate oplossing heeft gevonden voor dit probleem. Zij slapen vredig, met een glimlach op de lippen… En die mannen maar denken dat er een tevreden vrouw in bed ligt.

Dat slaapproblemen een psychologische oorzaak hebben weet iedereen zo onderhand. “Ga nooit slapen zonder dat al je ruzies hebt bijgelegd”, hoorde ik vroeger van mijn grootmoeder. Nu had die grootmoeder veel wijze gezegden waar je tegenwoordig een heel panel psychologen voor nodig hebt. Ruzie in de relatiesfeer en ongelukkig zijn binnen een relatie zijn de grootste wakkerhouders voor vrouwen die je maar kunt bedenken. Vrouwen kunnen de slaap niet vatten omdat ze zich ergeren aan hun partner. Gebrek aan aandacht vanwege computer en televisie blijkt de grootste boosdoener. Mannen kunnen echter vaak niet slapen door een onbevredigend seksleven. Het lijkt wel of het één te maken heeft met het ander. Want als het goed is liggen er dan twee wakker in een slechte relatie.

Goedmakertje

Veel mannen kunnen ondanks een slecht huwelijksleven nog vrijen met hun partner, terwijl vrouwen seksueel blokkeren als het even geestelijk niet goed zit. En daar zit ‘m nu een onoverbrugbare seksekloof. Want sinds mijn column over aanmaak van dopamine, een neurotransmitter die zin in seks stimuleert, weet iedereen dat dit goedje ook aangemaakt kan worden bij spanningen zoals ruzie. Het is dus voor mannen een natuurlijke reactie om zin in seks te krijgen na een stevige ruzie vanwege die dopamine. Mannen zeggen niet voor niets dat het leukste van een ruzie het ‘goedmaken’ is.
Vrouwen zijn meestal niet te vermurwen na een ruzie, ook al staan ze stijf van de dopamine, ze blijven met hun hoofd in die ruziesfeer hangen. Tja, en dan kan zo’n man op zijn beurt wel eens flink last krijgen van slapeloze nachten. Immers, hij heeft zin en zij niet en mannen liggen nu eenmaal het meest wakker van een onbevredigend seksleven, zo weten we nu.

De geheime relaties van vrouwen

Die dopamine vindt bij vrouwen wel een uitweg. En waarheen precies, dat bleek dus onlangs uit een nieuwer onderzoek. Meer dan driekwart van alle vrouwen fantaseert over het hebben van een geheime relatie wanneer hun eigen relatie slecht is. Ze kunnen hier helemaal in opgaan. En daarin schuilt voor een man het gevaar. Want een man wil winnen van “de man van haar dromen” moet wel heel erg zijn best gaan doen.