Droogseksen

Het begint met een gekke bui. Op zoek naar een leuke date stuit Geraldine op iemand die alleen uit is op een seksrelatie en verder niets. Kan dat eigenlijk wel, een seksrelatie? Dat is het eerste wat bij haar opkomt. Het begint in ieder geval met hooggespannen verwachtingen.

Wat wil je van elkaar bij een seksrelatie? De belofte van lekker vrij en geen gezeur? Geen toestanden met intrekneigingen? Een beetje frivool en bevrijdend, zo’n seksrelatie dus. Het avontuur trekt me wel en nu ik er langer over nadenk… Ik zoek contact. Na wat heen en weer mailen met de man komt de eerste foto. Ik verwacht een freak, maar dat valt me mee. Het is een ontzettend leuke man om te zien, niets mis mee. Lijkt op de foto veel jonger dan dat hij aangeeft. En toch blijkt het een recente foto. Een beetje een babyface. Waarom hij voor een seksrelatie kiest wordt me al snel duidelijk. Na een langdurige relatie die nog niet zo lang hiervoor is beëindigd is hij er nog niet aan toe om zich meteen opnieuw te binden. En toch heeft hij een hoge knuffelbehoefte. Bovendien gelooft hij sterk in de heilzaamheid van seksueel samenzijn. Hij mist het enorm. Een seksrelatie puur bedoeld voor de seks en niets anders lijkt hem wel wat.

Vlammen uit de mailbox

Ik wil eerst uitvinden wat hij lekker vindt en hoe hij zo’n avondje voorstelt. Alles wat hij me antwoordt staat me aan. Van het een komt het ander. We sturen elkaar soms wel drie keer per dag een mailtje. Het begint aarzelend, aftastend, een klein voorzetje. Ik dik het aan en dat stimuleert hem tot een wat warmer mailtje. Binnen een paar dagen slaan de vlammen uit de mailbox. Ik weet niet hoe het met hem vergaat, maar bij mij slaan de stoppen een beetje door. Ik overtref mezelf en schrijf hem brieven die zonder valse schaamte op een ero-pagina kunnen worden geplaatst.

Parenclub

Dan komt hij met een scenario voor iets spannends. We moeten samen een verhaal maken over dingen die ons opgewinden. Om de beurt schrijven we een alinea, hij geeft het voorzetje: We spreken af om elkaar ergens te ontmoeten, daarna gaat bij mij blinddoeken als ik in de auto naast hem ga zitten, sliploos, richting parenclub. Welke emoties zouden mij beheersen in dit geval, zowel die van opwinding als die van angst. Ook hij zal zijn gevoelens beschrijven. Eerlijk gezegd is het resultaat op het ranzige af, psychologen zouden er een kluif aan kunnen hebben. Maar het gekke was dat het echt opwindend is voor me. Vooral zo’n ervaring van een parenclub, die ik eigenlijk alleen ken van de advertenties in de kranten. Ik hoef de mailtjes maar over te lezen of ik ben al weer helemaal in de stemming. Toch is het betrekkelijk onschuldig vermaak via mijn beeldscherm.

Erotisch voorlezen

We zijn toe aan de volgende fase in onze kennismaking en we besluiten telefoonnummers uit te wisselen. Vreemd is dat, om opeens bij die figuur die je alleen van een foto kent een stem te horen. Je vormt je ongewild toch een beeld van die ander. Ook over de telefoon wordt het avond aan avond spannend. Telefoonseks dus. Hij begint met voorlezen van de erotische avonturen van Lydia Rood. Maar later kiest hij voor spannender verhalen. Minder literair en directer op de sekstoer. Daarbij instrueert hij mij eerst om in bed te gaan liggen, naakt. Na een tijdje vraagt hij mij al wat ik aan het doen ben en wat ik nu voel. Hij beschrijft me wat ik op dat moment met mijn handen moet doen voor hem. Ik betast op bestelling mijn hele lijf en kan aan zijn ademhaling horen hoe hij het vindt. Voor beiden is dit al kicken en ik kan haast niet wachten tot ik hem ga ontmoeten. Vooral de leuke fantasie van deze man trekt me aan. Ik houd wel van speelse types.

Eindelijk, het afspraakje

Na zoveel lol per mail en telefoon moet zo’n ontmoeting toch de climax gaan vormen. We hebben allebei een levendige fantasie, dus wat kan er mis gaan. Leve de lol.  De dag dat ik de afspraak met hem haeb nadert. Echter een paar uur van tevoren belt hij me op. Hij durft het niet aan. Er valt niet met hem te praten, ik kan hem niet geruststellen, overreden, met geen mogelijkheid! Het kan volgens hem alleen maar tegenvallen en hij wil het liever puur bij het contact per mail en telefoon houden. Ondanks dat hij met een hele andere reden contact gezocht had met mij. Maar de lol is eraf voor mij zonder climax. Diezelfde avond belt hij me nog, maar ik kan het eigenlijk niet echt meespelen. Terwijl hij in gedachten al is bij een naakte Geraldine in bed, sta ik stiekem achter de strijkplank met de telefoon op de speakers. En hij maar denken dat ik opgewonden lig te zijn. De volgende dag vertel ik hem dat het voor mij niet meer werk. Ik heb geen zin meer. Voor mij is het einde seksrelatie en ik zal ook niet zo snel weer aan een volgende durven denken.

Grensverleggend werk

Eigenlijk had ik het kunnen weten. Het is natuurlijk al puur een vorm van koudwatervrees waar hij last van heeft. Immer, hij heeft net een relatie achter de rug en moet er niet aan denken zich nog eens bloot te geven, kwetsbaar op te stellen en om zich misschien ondanks afspraken weer aan een ander te hechten. Vaak heb ik het idee dat als ik iets leuks start via de datingsite en het niet blijkt te zijn wat ik ervan verwacht, dat het zonde is van mijn tijd. “Je leeft maar zo kort en je bent nog zo lang dood”, zou Leonard Huizenga zeggen… Toch vind ik het niet erg dit keer, deze ervaring. Ik heb weer een stukje grensverkennend werk verricht, vooral voor mezelf. Bovendien weet ik nu eindelijk wat het inhoudt, dat droogseksen.

Laat jij je ook weerhouden door onverwerkt liefdesverdriet? Als je daarmee wilt afrekenen, bezoek dan de volgende pagina.