Een liefde met garantie

Op de datingsite zijn 200.000 eenzame vrouwen en iets meer eenzame mannen te vinden. Keus genoeg zou je zo zeggen. Hoe kan het dan dat de meesten toch niet zo snel de ware vinden, ook al zou hij of zij er statistisch gezien gewoon tussen moeten zitten? Geraldine voert een minionderzoek uit en stuit zoals gewoonlijk op aparte conclusies.

“Mij zie je niet meer op een datingsite. Zo begint een trouwe lezer een tijdje geleden met haar betoog. Ik heb nu een bureau in de armen genomen en ben heel gelukkig!” Volgens haar is het vinden van een geliefde via een bemiddelingsbureau gewoon top. Zij krijgt nu een liefde ‘met garantie’. Desondanks blijft ze een trouwe bezoeker van de datingsite waar mijn columns op staan. Ik moet me even achter de oren krabben.
Natuurlijk kan dat. Ik heb ook wel eens in de mindere tijden een huis bij een makelaar te koop gehad. Toen ik na een jaar overstapte op een andere makelaar was het huis binnen de week verkocht. Lag het aan de makelaar of was het toeval? We zullen het wel nooit te weten komen. Toch krijg ik drie maanden later weer een brief van die succesvol gekoppelde dame. Inmiddels blijkt de relatie toch niet helemaal te zijn wat ze ervan verwacht. De mannen van de datingsite zijn gewaarschuwd, want in het beschrijven van haar avonturen op erotisch gebied is zij op zijn minst een gelijkgestemde ziel van me.

Datingsite of bureau, waar slaag je het beste?

Hiermee is meteen de discussie ontzenuwd of je nu beter op een datingsite kan zitten of een bureau in de arm kan nemen. Ik vind de datingsite wel voordelen hebben. Op een datingsite moet je meer vertrouwen op je eigen intuïtie en dat is meteen een goede oefening. Als je vermoedens bevestigd worden stijgt je  zelfvertrouwen, en als je zelfvertrouwen stijgt maak je weer betere keuzes.
Volgens mij is het een kwestie van carrière maken. Je begint onderaan de ladder als je begint met daten, en met iedere ervaring groei je een beetje en stijg je omhoog. Als je bovenaan bent heb je zoveel geoefend dat je je doel eindelijk bereikt: het vinden van een partner. Maar het kan natuurlijk ook dat je al een tijdje bezig bent met het beklimmen van die ladder en je komt tot ontdekking dat je tegen de verkeerde muur opklimt. Dan kun je maar één ding doen, als de donder je profiel/strijdplan veranderen en opnieuw beginnen.

Welke manier daten, direct contact of weken mailen?

Een andere lezeres vertelt me dat ze ook al tijden aan het daten is. Op tientallen verschillende manieren heeft ze al geprobeerd om iemand te strikken. Na zorgvuldig uitpluizen van de profielen werd meestal een keuze gemaakt. En vervolgens werden de contacten gelegd. Telkens wordt de zaak anders aangepakt. Maandenlang mailen, kort mailen, bijna meteen bellen en ontmoeten, de blondjes ertussenuit pikken, of juist de donkere types, er is geen manier onbeproefd gelaten voor de broodnodige variatie. En na al die pogingen nog niet scoren. Geen liefde met garantie dus.

Blind e-date
Ze vindt dat er nodig iets rigoureus moest gebeuren dus verzint ze iets nieuws: een ‘blind e-date’. “Gewoon op een leuk koppie afgaan en dan heeeeelemaal niks over hem lezen, ja, de woonplaats. Maar voor de rest niets”, zo liet ze me weten. Degene die ze uitkiest brengt ze op de hoogte van haar plannen en deze is er meteen voor ‘in’. Hoe nieuwsgierig hij ook is, hij zal haar profiel niet lezen. Gewoon lekker onbevangen elkaar ontmoeten. Een afspraak is zo gemaakt. En het bevalt uitstekend van beide kanten. Ze hangen aan elkaars lippen en tegen elkaars lippen. Helemaal top dus. Moeten we nu de conclusie trekken dat de profielen niet meer ingevuld hoeven te worden? Nee, helaas. Sprookjes eindigen soms niet bij: “en ze leefden nog lang en gelukkig”, maar gaan verder bij: en de volgende dag kwam hij tot de conclusie dat een uur reizen voor een nieuwe geliefde net een tikkeltje te ver is. En hij leeft nog lang en gelukkig en begint een relatie met zijn eigen buurvrouw in de hoop nu een liefde met garantie te vinden.

Wil jij op een makkelijker manier met vrouwen leren omgaan? Misschien is de Conversatie Koning iets voor je.