Geef mij maar een refurbished modelletje

penisvorm1 op de 10  mannen boven de 50 worstelen met een probleem, ze kunnen namelijk geen goede erectie meer krijgen. Gezien over dit onderwerp niet of nauwelijks wordt gepraat krijgen die mannen het idee dat zij een uniek probleem hebben, terwijl er honderdduizenden mee rondlopen. Zelfs bij het daten wordt dit “verborgen gebrek” verzwegen. Een beetje vreemd is het wellicht wel, de eerste keer veinst een man nog verbazing, of verzint een smoes en wijt het aan het wijntje of moeheid of stress, waardoor een vrouw na 1 of 2 keer vrijen pas in de gaten krijgt dat ze erin geluisd is. Moet ze daar dan genoegen mee nemen? Of een einde maken aan de  relatie gezien de valse start?
Voor jezelf opkomen

Is dat zo gek of zo harteloos als je na een vijftigste een nieuwe date hebt gevonden en je wilt ook nog een volwaardig seksleven? Dat je dit zo graag wilt dat je er desnoods een pas gevonden vlam voor verlaat? Nee, dat is echt niet gek. Jij moet voor jezelf opkomen als vrouw. Ook al zijn er voldoende hulpmiddelen en leuke speeltjes voorhanden, die kun je thuis in je eentje ook hanteren toch? Ik vind het persoonlijk een hele goede reden om dan alsnog een einde te maken aan een opkomende relatie. In dit geval is het niet alleen de vrouw die voor zichzelf moet opkomen, ook de man zou dit moeten doen, bijvoorbeeld door eens een arts te gaan bezoeken met het probleem. Niet langer uitstellen dus. Je moet de oorzaken niet al te licht opvatten namelijk.

Verschillende oorzaken

Mannen die een erectiestoornis negeren en ermee rond blijven lopen beseffen niet wat ze zichzelf aandoen. Het is namelijk in de meeste gevallen niet nodig om het maar zo te laten.  Denk maar niet dat je de enige bent. Er is bijna geen enkele man die praat over zijn erectieproblemen. Dat je geen erectie meer krijgt kan heel veel verschillende oorzaken hebben.  Vroeger dacht men dat de oorzaak zuiver psychisch was, maar tegenwoordig weet men wel meer oorzaken aan te wijzen. Inderdaad kan impotentie ontstaan door depressie, vermoeidheid, stress, maar ook door een leveraandoening, bijvoorbeeld als  gevolg van alcoholmisbruik. En die laatste kans is natuurlijk behoorlijk groot, gezien statistieken er onlangs nog van uitgingen dat een groot gedeelte van de 55+ers teveel aan bachus offert en in de problemen zit vanwege alcoholgebruik, ook al zo’n verborgen leed. Roken of druggebruik kan ook van invloed zijn, of diabetes en aderverkalking. Of neurologische problemen door rugletsel of MS. Of na prostaatkanker of een prostaatoperatie. En wat te denken van overgewicht? Een ongezonde levensstijl is niet bevorderlijk voor het krijgen van een erectie. En hiermee zijn de meest voorkomende oorzaken opgenoemd.

Blauwe pilletjes

Het kan ook veroorzaakt worden door een vergrote prostaat. Je kunt die conclusie al snel zelf trekken. Het begint vaak met de plasstraal die vermindert doordat een groeiend prostaat de plasbuis dichtdrukt. Aan zo’n vergroot prostaat is nog heel veel te doen en het is eenvoudig te verhelpen. Met medicijnen of in het ergste geval met een operatie. Ermee rond blijven lopen is alleen maar frustrerend. Het resultaat is dat je om de haverklap naar het toilet moet en dat je er bijna niet toe komt om je blaas volledig te legen. Daardoor moet je een volgende keer sneller naar het toilet. Mannen nemen het vaak voor lief, en kunnen ook geen erectie meer krijgen. Daar zou je dan zo’n blauw pilletje voor kunnen gebruiken, maar lost je problemen niet op. De pillen die je vindt via internet kunnen ook wel eens schadelijk zijn voor je gezondheid.

Werkelijke oorzaak aanpakken

Het is zo raar, dat je uit angst voor misschien een enge ziekte een doktersbezoek uitstelt en vermijdt. Hoe anders is dit bij de dames. Vrouwen controleren bijvoorbeeld regelmatig hun borsten en als er maar iets aan ongerechtigheid wordt gevonden zitten ze bij de huisarts om te laten onderzoeken wat het is, om erger te voorkomen. Het lijkt wel of het bij mannen wat anders werkt als het hun geslachtsorgaan of penis betreft. Dan kruipen ze liever in hun schulp of betalen voor een erectie eerder 5 euro per pilletje dan naar een dokter te gaan om de werkelijke oorzaak aan te pakken.

Prostaatkanker
Een vergroot prostaat is iets dat meestal geen kwaad kan, het is gewoon een ongemak en daar kun je rustig naar laten kijken. Prostaatkanker is echter heel wat anders. Bijna iedere man die overlijdt wordt een vorm van prostaatkanker aangetroffen. Maar dat is meestal niet de doodsoorzaak. In sommige gevallen kan dit wel bedreigend zijn, bijvoorbeeld als er uitzaaiingen zijn. Het laatste wat je eigenlijk moet doen als je merkt dat je een vergroot prostaat hebt, is het verstoppen en net doen alsof het niet bestaat, alleen al omdat jij bang bent om naar de dokter te gaan. Of omdat je dan moet toegeven dat je geen erectie meer krijgt.

Hoe komt een erectie tot stand?
Over de hele lengte van de penis bevinden zich cilinders die vollopen met bloed tijdens een erectie. Hoe meer bloed, hoe groter en steviger de erectie wordt. Je kunt je voorstellen dat als er niet meer voldoende bloed naar die penis gaat, dat het dan ook een kwestie zou kunnen zijn van een bloedvatenprobleem.  Problemen met een erectie zou dus ook een indicatie kunnen zijn dat er iets niet goed is met je bloeddruk of met je vaatstelsel. Het niet ontstaan van een erectie bij opwinding zou dus een mooie waarschuwing kunnen zijn waar je dankbaar gebruik van kunt maken om de dokter te bezoeken. Wie weet is er wel heel wat anders met je aan de hand.

Refurbished modelletje

Op het moment wordt je via de reclame overspoeld met het woord “refurbished”. Eigenlijk is het wel toepasselijk en kan dit ook voor mannen gelden. Een dure Iphone die niet goed genoeg is voor de oorspronkelijke gebruiker wordt ingeruild, gerestaureerd en voor een paar honderd euro weer aan de man gebracht. Alle bugs zijn er uit, de batterijen gaan weer wat langer mee, kortom, een niksaandehandtoestelletje. Volgens de initiatiefnemers zijn het tweedehands modelletjes die nog best wel mee kunnen en dankzij een opknapbeurt beter dan nieuw. Geef mij dus maar zo’n refurbished modelletje, eentje die beter is dan nieuw, zo’n niksaandehandmodelletje die de moed heeft gehad om een arts te bezoeken en iets te laten doen aan zijn problemen. Ik denk dat ik daar weer flink mee vooruit zou kunnen.