Het geheim van de happy single

gelukkig wordenHappy single – vrolijke alleenstaande dus. Zo worden mensen zonder partner al een tijdje genoemd. Maar zijn de happy singles van tegenwoordig wel zo vrolijk, of lopen ze over zichzelf door hun tanden te liegen, zoals door een mijn lezers werd gesuggereerd? Wat is het geheim van de happy single?

De uitdrukking happy single staat voor een vrije categorie mensen: ‘Doordeweeks zie je ze niet zo in het openbaar. Na werktijd hangen ze het liefst thuis aan de computer en struinen alle datingsites af op zoek naar geliefden. In het weekend storten ze zich in het uitgaansgeweld en flirten erop los. Ze zien er allemaal succesvol uit, slank, aantrekkelijk, omhuld in de nieuwste mode, kortom: duidelijk hartstikke happy.’ Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de vlaggen ophangen. Mensen zijn blijkbaar op een bepaalde manier voorgeprogrammeerd. Ze worden actief en happy zodra ze single zijn.
De uitdrukking happy single klinkt wel positief. Het lijkt het me 180 graden anders dan de uitdrukking overgeschoten of gescheiden, of weduw(e)naar, zoals ik in mijn jeugd over alleenstaande mensen hoorde praten. Daar kreeg je ongewild een beetje medelijden mee en je wilde het vooral nooit zelf worden. Happy klinkt anders, vrolijk dus.

Hoeksteenideaal
Vroeger waren alle mensen met een echtgenoot/partner en kinderen automatisch gelukkig, de zogenaamde hoekstenen in de samenleving. Als je eenmaal de status had bereikt van verliefd, verloofd, getrouwd, was je helemaal onder de pannen. Tegenwoordig hangen die hoekstenen als los zand aan elkaar, je bent nergens meer zeker van. Zo ben je het, en zo ben je het niet. En ben je eenmaal weer single, dan probeer je dat hoeksteenideaal toch weer zo snel mogelijk na te streven door op zoek te gaan naar die ander. Het liefst met heel snelle resultaten, zodat je naar iedereen een lange neus kan trekken… Kijk eens… Ergens op deze aardbol heb ik zomaar weer een nieuwe sukkel gevonden die gek op me is, het bewijs dat ik toch de moeite waard ben… Niemand die er echt over nadenkt of het hoeksteenideaal wel zo ideaal is? We zijn immers zo voorgeprogrammeerd, zoals ik net al zei.

Op de markt zetten
Volgens mij wil niemand echt single zijn. Behalve als je net van je vorige relatie af bent en nog een beetje opgelucht zit bij te komen van je avonturen. Vaak heb je dan niet alleen een hekel aan je ex, maar aan de complete bijbehorende sexe. Alle mannen, of álle vrouwen deugen dan niet. Afhankelijk van je voorkeur. Pas als je van alles een beetje afstand hebt genomen ga je toegeven dat er misschien toch eentje anders kan zijn, of twee. Of tien, al naar gelang de tijd, waardoor het verdriet of de woede slijt.
Er zitten heel wat singles in hun eentje te verpieteren. Wie daar een eind aan wil maken moet zichzelf op de markt zetten. Je kan natuurlijk zielig gaan lopen doen, maar daar kom je niet ver mee. Anderen worden daar niet vrolijk van. Het ligt voor de hand dat happy zijn het meest aantrekkelijk is om jezelf te presenteren. Maar niet iedereen ervaart dat als positief, zoals uit één van de reacties van mijn lezers bleek.

Hoe trek je de aandacht
“En dus struikelen we ook allemaal over die kandidaten die bij hoog en bij laag volhouden dat ze een leuk leven hebben, veel vrienden, te gekke job, tof huis, alles dik voor elkaar. Oh, oh, oh, wat houden we van onszelf en het leven zeg! Als we de profielen moeten geloven, zijn we allemaal alreeds lang door de hemelpoort gelopen en wenken we enkel uit pure barmhartigheid de anderen om ook het Nirvana te betreden. Geloof jij het?… Geraldine? Hoe trekken we de aandacht van potentiële kandidaten zonder door onze tanden te liegen?”

Het geheim van de happy single 
Natuurlijk is het niet handig om door je tanden te liegen, of je moet uit zijn op iets heel kortstondigs omdat je nog in de ontdekkingsfase zit. Een single is pas happy is als de bijpassende relatie gevonden is. Het geheim van de happy single is naar mijn idee: hij of zij bestaat niet!

gelukkig wordenGelukkig zijn en gelukkig blijven
Je raadt het al, voor alles is een mooie cursus. De e-cursus  “Gelukkig Zijn – Gelukkig Blijven” geeft je praktische oefeningen en waardevolle inzichten om je direct goed te voelen. Waardeer je leven, voel je fantastisch en kies voor Geluk! Gemakkelijk en praktisch, snel en effectief!

Heeft u plezier aan deze column, of aan deze blog? Deel dit met je vrienden via onderstaande knopjes. Deze website is half december van start gegaan en kan best wel positieve reclame gebruiken. Alvast bedankt. Groetjes, Geraldine!