Geluk is plezier met z’n tweeën

Een zo op het oog simpele zilveren hanger met een spreuk aan de ene kant en een gewaagd plaatje van een bloot vrijend stelletje aan de andere kant. Al vroeg in mijn leven kreeg ik het in mijn bezit, maar dertig jaar later haal ik er nog de inspiratie uit. Een kostbaar kleinood dat dagelijks invloed uitoefent op hoe ik mij opstel in het leven.

Net zestien en ik had het geluk dat ik op school les kreeg van een zeer begaafde creatieve leraar op het gebied van expressie en kunst. Willem Vis. Iemand die eigenlijk meer (levens)kunstenaar was dan leraar. Buiten schooltijd ontwierp hij munten en er is geen Nederlander die zijn werk niet kent. Men heeft het dagelijks in de hand gehad. De Nederlandse munten in de tijd van voor de euro zijn grotendeels ontworpen door twee verschillende kunstenaars, meneer De Haan en meneer Vis, daarom kan je op alle munten ook  altijd een klein haantje of visje terugvinden. Voor onze klas bestond indertijd de unieke kans om een prachtige hanger aan te schaffen met een ontwerp van de handvaardigheidsleraar, gemaakt van zilver in beperkte oplage met het leuke opschrift “Geluk is plezier met z’n tweeën.”  Mijn eerste schoolvriendje schafte er eentje aan voor mij en kon toen niet bevroeden welke impact die hanger op mij had. “Geluk is plezier met z’n tweeen”, werd mijn lijfspreuk voor het leven.

Geluk, plezier of met zijn tweeën?

Jaren later, toen mijn relatie allang niet meer leuk was, kwam ik die hanger toevallig weer tegen achter in een keukenla. “Geluk is plezier met zijn tweeën”, ik besefte dat het gebrek aan plezier met z’n tweeën al jaren zorgde voor een ongelukkig gevoel. Ik besloot er weer naar te gaan leven en koos uiteindelijk voor mijn vrijheid. Want als je geen geluk en plezier meer hebt, waarom ben je dan nog met z’n tweeën, zo dacht ik. De hanger ging weer om mijn nek zo werd ik weer dagelijks met die fantastische spreuk geconfronteerd. Al naar gelang mijn stemmingen keek ik telkens anders tegen die uitspraken aan. Was ik op zoek naar geluk, plezier of wilde ik ook liever met z’n tweeën zijn. Heb je met z’n tweeën meer plezier en geluk dan dat je alleen bent. Van dat laatste raakte ik steeds meer van overtuigd, ook omdat de algemene tendens zo was in de maatschappij. Stellen zijn gelukkig en alleen is maar zielig en zo stelde ik me steeds meer open voor een nieuwe relatie. Nadat de nieuwe relatie er eenmaal was, verdween de hanger weer in een la. Aanvankelijk was ik heel gelukkig maar ik kreeg op den duur toch de indruk dat ik niet geschapen was voor een langdurige relatie. De klad kwam er weer in en de geschiedenis herhaalde zich. Ik droeg mijn hanger maar weer.

Uitdagende afbeelding

Het aantrekkelijke van deze hanger is dat hij niet alleen een veelzeggende voorkant heeft, maar ook een interessante achterkant. Daarop staat namelijk de afbeelding van een vrijend stelletje dat duidelijk plezier heeft. Dat kwam mij mooi uit, want de ketting ging weer om maar nu besloot ik de uitdagende afbeelding naar voren te dragen en het te mikken op plezier in mijn leven. Tijdens het stappen en het maken van contacten met het andere geslacht lag de hanger opvallend op mijn boezem en menigeen deed er een greep naar om de afbeelding wat beter te bekijken. Nieuwsgierig werd de hanger dan ook omgedraaid en zo werd de spreuk vaak hardop voorgelezen. Met zo’n hanger werd er al anders tegen me aan gekeken en bovendien had ik sneller lijfcontact. Ik wond er geen doekjes om, plezier met z’n tweeën is natuurlijk ook leuk voor eventjes geluk en ik had het geluk dat ik altijd wel een tweede vond om tijdelijk plezier mee te beleven. Hoe dat plezier en geluk met zijn tweeen het beste tot zijn recht komt, daar ben ik nog niet echt uit. Ik hou het er maar op dat ik voorlopig af en toe met z’n tweeën plezier kan hebben. En daar ben ik op het moment het gelukkigst mee.

Dit verhaal staat ook op relatieplanet, zonder naam van de schrijver erbij. Dat ik het heb geschreven is nu bewezen want de zeldzame hanger is nog in mijn bezit.

[maxbutton id=”3″]

 


Heb jij ook bindingsangst, of verlatingsangst? Daar is wat aan te doen. Soms duw je een mogelijke partner de deur uit omdat je niet toe bent aan een relatie. Klik op bovenstaande button voor meer informatie, dat helpt.

En denk je, nou, daar heb ik geen last van, probeer dan eens een van deze datingsites:

En vind je mijn verhalen leuk, inspirerend of denk je dat iemand er lol aan kan beleven, deel dit dan via de onderstaande knopjes. Bij voorbaat dank. Deze website is eind december 2017 op het web gezet en kan nogal wat promotie gebruiken. Groetjes, Geraldine.