Gevaarlijke vrouw

Waarschuwing voor grof taalgebruik 

vrouwen imponerenOp mijn vijftiende kwam ik vanuit mijn vertrouwde christelijke dorpsomgeving op een jongensschool terecht, het was snel gedaan met mijn onschuld. En dat niet alleen omdat Jan Wolkers op mijn boekenlijstje stond.  Ook “Ik Jan Cremer” kwam er feestelijk achteraan.

Met rooie oortjes, en natuurlijk geheel in het geniep heb ik die boeken gelezen, waar om de haverklap woorden die ik hier niet zo makkelijk durf te herhalen. Later in mijn carrière heb ik toch veel plezier gehad van juist dit soort boeken en de gebezigde taal.

Allereerst, omdat Jan Wolkers naast zijn schrijverij nog meer kunstuitingen bleek te bezigen. Hij had schilderijen gemaakt van konijnendrollen, en toen ik in een werkte kwam hij zijn hele oeuvre promoten met die vieze schilderijen van hem, in het kader van zijn boek: ‘Terug naar Oegstgeest”. Die schilderijen stonken een uur in de wind, en onze boekhandel rook indertijd naar een paardenstal. Wolkers kwam zijn kostbare schatten persoonlijk ophangen, in gezelschap van zijn welgevormde vrouw die ook al een kunstwerk op zich was. Sjonge, wat had onze schepper zijn best gedaan op dit mens, iedere man zou hier spontaan van gaan kwijlen. Toen zij dan ook bovenop een huishoudtrapje stond om een schilderij aan een haak te hangen, kon hij het niet nalaten met een vriendelijke pets op haar volumineuze kont te tikken.

De Haagse koerier
Een jaar later werkte ik bij in Den Haag. Met een deftige directeur en zijn secretaresse, een bullebak van een chef, die ons met zijn enorme driftbuien kon afschrikken en verder een hele ploeg collega’s. De fraaiste herinneringen heb ik nog aan een van de koeriers, een echte platte Hagenees en een merkwaardige verschijning. Enorme knevel onder zijn neus, pluizige bakkebaarden, en ondanks dat ie nog onder de dertig moest zijn had ie een buik waar de kerstman jaloers op zou kunnen zijn, een echte horecaspoiler. Hij had in het verleden ooit een ‘eigen horecazaak’ had gehad, totdat de fiscus hierin haar aandeel opeiste. Hij werd failliet verklaard, en had absoluut geen haast om die centen terug te gaan betalen. Vandaar dat hij nu dit baantje had als koerier. Zijn vrouw zat overigens sinds die tijd ‘in zaken’. Ondanks zijn povere situatie woonde hij in een statig grachtenpand op naam van zijn vrouw en hij mocht van haar ook altijd de Porsche ‘lenen’ om de post van het ene filiaal naar het andere te brengen. Voor mij kwam dat vaak mooi uit, want meerijden bespaarde me een treinkaartje.

Om de 2 minuten aan seks denken en er over praten
Van z’n taalgebruik konden zowel Wolkers als Cremer nog een lesje leren. Hij praatte werkelijk maar over één onderwerp: lekker neuken, lekker likken, sappig kutje, zijn grote knots waar iedere dame op zijn minst spontaan nat van zou worden.  Ik heb wel eens gehoord dat de gemiddelde man om de twee minuten aan seks denkt, Karel sprak erover om de twee minuten, sterker nog, hij schalde het door de kantoorruimten Het schrok heel wat dames op de zaak af, maar mij niet. Ik had immers al die kennis van literatuur en had Jan Wolkers in eigen persoon meegemaakt. #Metoo zou tegenwoordig mee gevuld kunnen worden met wat deze man uitkraamde.

Dolle rit
“He, waarom rij jij nooit met mij mee maar wel met Piet”, zo kwam hij met wat stoere schouderbewegingen op naar me toe. Hij stond met zijn prachtig glimmende Porsche voor de deur en ik was snel overgehaald. Een ritje in zo’n auto, dat wilde ik toch niet afslaan  Ik besloot met hem mee te gaan en onderweg kwam ik er achter dat hij best wel een aardige figuur was, die ook nog over andere zaken kon praten. De week daarop kondigde hij aan, dat hij weer aan de beurt was om naar Leiden te rijden. Dit keer niet met de Porsche, maar met een gammele bestelauto van de zaak. Ook dit keer ging ik met hem mee. Peter was door het dolle, die middag. Hij reed de auto voor en aan het eind van de straat haalde hij onder het rijden de sleutel uit het contact, hij startte weer en het resultaat was een enorme knal vanuit de uitlaat. Een oud mannetje, dat naast zijn fiets bij de stoplichten stond schrok zichtbaar, en Peter loeide nog eens vrolijk vanuit het openstaande raam een paar van zijn gebruikelijke termen: “lekker neuken ouwe sok, geile pik,…. doe je het nog, lekker soppen met je wijf”, terwijl hij met zijn hand een obsceen gebaar maakte…en zo stoven we om de bocht.

Muziek in je tiet
Halverwege de rit, we reden stapvoets in de file – begon het gedonder. Met een grijns op zijn gezicht kondigde hij aan dat mijn linkertiet muziek kon maken. ‘Hoezo’, vroeg ik hem verbaasd, maar voordat ik het wist, kneep hij flink in mijn voorgevel, terwijl hij tegelijkertijd op de claxon drukte. Hij stikte van het lachen om die goeie grap van hem en ik was geschokt. Ik besefte dat het nu menens was, als ik dit over mij heen zou laten gaan, dan zou ik in het vervolg mooi de klos zijn. Razendsnel werkten mijn hersens “O, wat leuk”, reageerde ik direct met een iets te hoge stem van ingehouden woede. Terwijl ik met mijn rechterhand op de claxon sloeg, raakte ik hem met mijn linkervuist volop in het kruis, daarbij voor de volledigheid nog even toevoegend: “Jouw zak maakt ook muziek!” De koerier had het niet meer, en knakte voorover. Met dezelfde vaart nam mijn linkerhand het stuur van hem over…want hij was als chauffeur niet meer alert. De stilte in de cabine was te snijden en dat leek een eeuwigheid te duren. Ik keek angstvallig zijn richting op, en wachtte af wat zijn reactie was op die verrassing. Nadat de kleur van zijn gezicht van geel en groen overging in knalrood, en hij zijn rug weer had gerecht, waren we al een halve kilometer verder. ‘Zo’, hijgde hij..’jij…jij…bent een gevaarlijke vrouw.’ Nog jaren daarna maakte ik met regelmaat gebruik van de ritten met deze koerier, maar in tieten knijpen, dat was er nooit meer bij!

Dit verhaal is dus wel op waarheid gebaseerd, namen zijn veranderd.

 

superheld, betere manierenLeer beter converseren met de dames 
Denk jij ook dat het superstoer is om grof te doen? Niet dus, helaas wordt dit door dames niet echt gewaardeerd. Wil jij werken aan jouw manier van omgang met dames, dan is de Conversatie Koning wellicht een mooie training voor je. Gewoon even lezen wat het is. Speciaal voor mannen!

 [maxbutton id=”4″]

En denk je dat het helemaal niet aan jou ligt maar aan die ander? Kijk dan op de volgende links, wie weet vind je hier iemand die echt leuk is.

Vind je deze verhalen leuk en wil je ze aan anderen laten zien? Deel dan via onderstaande knopjes jouw dikke pret. Alvast bedankt, Geraldine Liefhart