Hoe kies je een betrouwbare datingsite?

Regelmatig kom je interessante testen tegen over de datingsites in Nederland. Niet elke datingsite presteert goed. Relatieplanet springt er al een paar jaar prima uit. In 2017 was de website zelfs Datingssite van het jaar! En geen wonder, want Relatieplanet opent zichtbaar de armen voor elk type datezoeker. Of je nu hetero of gay bent, jong of oud, je kunt er terecht voor nog geen 10 euro in de maand. Onze redactie kan dit dus van harte aanbevelen.

VARA Kassa heeft een onderzoek gedaan naar de beste datingsites in Nederland. Waarbij Relatieplanet en ook e-matching goed scoorden. Paiq en Parship kwamen er ook redelijk vanaf, maar dan volgend een aantal toch wel populaire datingsites die niet zo hoog scoorden, matig of slecht eigenlijk. Het onderzoek werd gedaan door een team van single-onderzoekers die op de datingsite zelf rondkeken. Wat slecht scoorde: 50 plus relatie, Lexa, 50 liefde, Vijftigplusdating en Pepper.

Onduidelijkheid

De slechte scores betroffen vooral de onduidelijkheid over prijzen of lidmaatschap. Ook onderzocht men de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit van de zoekprofielen, de privacy. Niet voor iedereen is dit belangrijk, dus het zegt wellicht nog niets over het succesvol vinden van een partner, waar het uiteindelijk om gaat.

Prijsverschillen

Wat kost een datingsite? Dat verschilt nogal omdat je niet bij elke datingsite maar voor een maand lidmaatschap kan kiezen. De prijzen lopen eigenlijk niet zoveel uiteen, ongeveer vanaf 24,95 per maand (Relatieplanet, E-matching of Lexa.)

Stedendating

Bij veel landelijke websites word je leuk gevonden door veel singles die echt honderden kilometers van je af wonen. Het klinkt natuurlijk gezellig, om voor een date naar de andere kant van het land te gaan, maar praktisch is het niet echt. Als je echt iemand zoekt voor dichtbij, zodat je ook als je zin hebt in elkaar snel bij elkaar bent, dan is stedendating wellicht wat voor je.

 

 En ben je die Nederlandse dames helemaal zat dan is een date uit de Oekraïne wellicht iets voor je. Meestal zijn dit mooie dames die de Engelse taal al machtig zijn. Het Nederlands moet dan nog geleerd worden, maar dat moet toch niet het minste probleem zijn.