Hoedt u voor duizenden nep datingsites

SCHOKKEND NIEUWS

Hebben jullie dinsdagavond in De Monitor ook die uitzending gezien waarin uitgelegd wordt dat er duizenden nep datingssites zijn met nep profielen? Waar jij denkt je geliefde te vinden en dat blijkt dan iemand te zijn die echt nep is? De vrouw van je dromen is gewoon een man die betaald wordt voor alle berichtjes die jij stuurt? 

De Monitor legde vast dat veel datingssites gewoon bezig zijn met schimmige business. In de algemene voorwaarde van zo’n site staat ook dat je inderdaad nep profielen kunt aantreffen op die website en dat het dan ook niet de bedoeling is dat jij die mensen daadwerkelijk ontmoet. Ook al zegt de persoon waar jij mee zit te chatten dat die van je houdt… het antwoord van deze criminelen is dat een hoer ook kan zeggen dat die van je houdt… moet je maar opletten, je bent zelf verantwoordelijk… is hun mening.

Te gek voor woorden, mannen en vrouwen die betalen per berichtje, die honderden, wellicht duizenden euro’s armer worden terwijl zij denken dat zij met hun geliefde aan het babbelen zijn. Het is echter verre van echt. Je wordt voor de gek gehouden doordat er leugens worden verteld die met waarheid wordt vermengd. Door uitgekiende scripts die precies vertellen wat jij zo graag wilt horen. Is het oplichting? Volgens die sites niet, want je kunt in de voorwaarden lezen dat je de kans loopt om op een nep profiel te stuiten.

Je kunt dan wel een aanklacht indienen, maar het is niet of nauwelijks te achterhalen wie de eigenaar is van die websites. Juridisch gezien dekken ze zich precies goed in.

Waaraan kun jij herkennen of je in de maling wordt genomen door een datingsite?

Je bent al een tijdje aan het chatten, al of niet tegen betaling van elk berichtje, maar tot een echte afspraak komt het maar niet. Er worden allerlei smoezen verzonnen, van tijdelijk in het buitenland, een moeder die ziek is, of een andere geloofwaardige omstandigheid. Maar  tot een echte ontmoeting komt het niet, ook al denk je dat het telkens bijna zover is dat je diegene ontmoet.

Waarom geloven slachtoffers niet dat ze genept worden door een datingsite?

Jij hebt misschien al weken of maanden een leuk contact met een aardig iemand die goed naar je luistert, die lief reageert, die attent is, dingen onthoudt van je. Je kunt het haast niet geloven dat jij al die aandacht krijgt. In sommige gevallen wordt zelfs een leuk bloemetje naar je gestuurd om iets tastbaars van die persoon te krijgen. En jij maar denken dat die persoon om jou geeft. Dat het eindelijk zover is dat je diegene die je niet in het echt ontmoet… zomaar via de datingsite hebt gevonden. Ook al zijn er mensen in je omgeving die je waarschuwen… jij denkt dat dit niet voor jou geldt… tot het je bergen met geld kost. En vaak dan nog durf je het niet te geloven, totdat het te laat is.

Misdadige organisaties

Mensen die in deze business actief zijn, zijn heel goed getraind, waarom? Ze kunnen er ongehinderd mee doorgaan en zijn niet alleen met jou aan het chatten maar met tientallen anderen. Ze werken volgens uitgekiende scripts die van tevoren alle mogelijke vragen en antwoorden hebben samengesteld. Het is al op honderden goedgelovige slachtoffers uitgetest en deze mensen zijn bijzonder geslepen. Geloof me, je bent niet de enige die genept wordt.

Zelf een nepsite beginnen

Het is absoluut niet moeilijk om zelf een nepsite te beginnen. Er zijn kant en klare pakketten voor je je kunt voor wat geld honderden nep profielen toevoegen aan je website. Je kunt alle voorbeelden zien op de website van het programma De Monitor.

Ben je zelf slachtoffer van zo’n site? 

Dan kun je je melden bij www.demonitor.nl want na de uitzending van dinsdag gaat het onderzoek door. Deze redactie rust niet voordat er goede resultaten worden gehaald, want die duizenden nep sites moeten vandaag of morgen toch eens uit de lucht… om een einde te maken aan een zeer lucratieve en uiterst misdadige industrie die misbruik maakt van een groep hele kwetsbare mensen.

Kijk de uitzending nog eens na, wellicht herken je er iets in.

https://npo.nl/de-monitor/27-02-2018/KN_1696768

Man: Ik was die leuke vrouw van 28

Mensen die zich voordoen als de ideale date, als betaalde baan krijgen soms wroeging. Nadat de eerste lol er af is, en de verdiensten niet meer het aantrekkelijkst. Zich bewust van het verdriet dat ze die mensen aandoen door verwachtingen te scheppen en de mensen maar te laten bellen tegen gesprekskosten, of te laten betalen per berichtje klappen ze via de pers uit de school.

Bijvoorbeeld de man die voor vrouw moest spelen.

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/rob-lichtte-mannen-op-via-datingsites-ik-was-die-leuke-vrouw-van-28

Let op, als jij toevallig contacten hebt met iemand waarmee het maar niet lukt, om wat voor reden dan ook, om een afspraak te maken, wees dan op je hoede. Het kan zijn dat ondanks de leuke chats en gesprekken, dat je gewoon met de verkeerde aan het babbelen bent. En dat tegen flinke bedragen. Klinkt iets soms te mooi om waar te zijn, dan is het niet waar.