Is samen klussen erotisch?

Geraldine gaat voor het stoere mannenwerk en onderzoekt of samen klussen een erotische uitwerking op haar heeft. Kan ze meteen uitvinden of zoiets een gemeenschappelijke hobby wordt.
Klussen is een van de bezigheden die ik graag uitoefen. En vooral als het flinke klussen zijn. Huis slopen, alleen de buitenmuren laten staan en dan opnieuw inrichten. Boot helemaal kaal en compleet andere kleuren geven en liefst een compleet nieuw interieur. Als ik deze vreemde hobby beschrijf op de chat reageert er eentje wel heel enthousiast. Hij heeft twee rechterhanden en laat die graag wapperen. Dat wil ik wel eens meemaken, samen klussen moet toch ook iets erotisch hebben.
Niet voor vrouwen weggelegd

Het duurt niet lang of Joop en ik zijn samen flink aan het klussen en het schiet lekker op, dubbel zo hard als ik gewend ben. We zijn de huid van een boot aan het kaalhalen. Op sommige plekken komt de roest duidelijk opbobbelen. Echter, wanneer ik de slijptol wil pakken voor het grove werk, grijpt hij in. “Met dat soort dingen werken is toch niet voor vrouwen weggelegd”, zegt hij volkomen overtuigd van zijn gelijk. Ik sta perplex en ga met hem in discussie om uit te vinden of zijn opmerking wel wetenschappelijk verantwoord is. Maar dat ‘niet voor vrouwen’ blijkt vooral te zijn gebaseerd op zijn eigen gevoel voor wat wel of niet ‘damesachtig’ zou moeten zijn. Hij laat weten dat hij mij veel te bijdehand vindt voor een dame.

Onuitwisbaar

Normaal heb ik er niet zo’n last van, maar bij zulke opmerkingen gedraag ik me extra geëmancipeerd. Het wordt flink oppassen voor hem. En dan gaat hij te ver. Nu hij toch met die slijptol in zijn handen staat valt hem de pauperstaat van mijn mastje op. De bladders hangen erbij. Als ik zie wat hij van plan is wil ik hem nog stoppen. Tot mijn verbijstering negeert hij me en duwt me opzij. ‘Laat mij nou toch’, zo reageert Joop korzelig. ‘Wat hebben vrouwen daar nu verstand van.’ Een halve minuut later kan Joop ook zeggen dat hij er verstand van heeft. De bladders zijn eraf maar de brandvlekken op het hout lijken onuitwisbaar. Slijptollen zijn niet echt geschikt voor hout. Niet alleen heeft hij geen verstand van klussen, verstand van respect voor elkaar en elkaar op gelijk niveau behandelen zit er bij hem ook niet in. Opnieuw zijn we in een felle discussie gewikkeld en realiseer ik me dat samen klussen vooral leuk is als het gezellig is met elkaar. Als ik merk dat ik de neiging krijg liever de klusjesman te slopen dan mijn boot, stuur ik hem naar huis. Weg met die Nep-Nico. ‘Ik ben nog even niet aan samen klussen toe met jou’, krijgt hij nog mee. Geen erotische uitwerking bij samen klussen dus. Na zulke aanvaringen voel ik me eerder frigide.

Keukenprins

Er zit niets anders op dan die klus maar verder in mijn eentje te klaren. Iedere avond keer ik moe en afgeknoedeld huiswaarts en plof vervolgens met iets uit de muur of magnetron achter de buis. Na de zoveelste keer eten uit de muur of kant en klaar heb ik alleen nog maar behoefte aan iets dat totaal tegenovergesteld is aan een klusjesman. Na wat zoeken op de chat maak ik kennis met een keukenprins die qua klussen echt twee linkerhanden heeft. Als ik hem moet geloven dan maakt ie de lekkerste dingen klaar. Ik hou hem aan zijn belofte en een afspraak is zo gemaakt. Na een dag van hard lichamelijk werk kom ik bij hem thuis en wordt lieflijk opgewacht door een antimacho met schort voor.

De ruimte

Heerlijke geuren stijgen op vanuit de keuken en ik voel me volkomen gelukkig. Op die manier lukt het me aardig om de ontberingen van die dag snel te vergeten. Na het eten gaan we samen aan de slag in de keuken. Hij wast en ik droog en ruim op. Daarna pakken we samen nog wat achterstallige zaken aan. Ik zie daar een schilderij op half zeven hangen en mijn boormachine is zo tevoorschijn getoverd. Heerlijk gevoel geeft me dat, dat samen bezig zijn in zijn huis. Als de juiste sfeer er is werkt klussen wel degelijk erotisch. Aan schilderen en andere knutselwerken doet deze keukenprins niet, maar we hebben gelukkig beiden geen moeite met het omdraaien van de traditionele rollen. Pas als je elkaar de ruimte geeft en respecteert, dan krijgt dat samen bezig zijn vanzelf de erotische uitwerking die je wenst.

Wil jij ook beter leren hoe jij met vrouwen om moet gaan? Misschien is de Conversatie Koning wel iets voor je.