Jagersinstinct

afstandsbediening televisieAl eeuwenlang drijft het mars- en venusverhaal een wig tussen de sexen. Wat is er waar van al die populaire theorieën. Geraldine duikt in de literatuur in een poging haar huidige relatie wat langer dan gewoonlijk in stand te houden.
Terwijl ik hand in hand met mijn nieuwe verovering verliefd naar buiten loop ontdek ik de buurman. Hij staat verwoed te boenen op het truttenschuddertje van zijn vrouw. “Dag buurman”, groet ik en ik grap er achteraan: “zo ver moet ik mijn nieuwe vriendje nog maar zien te krijgen”. “Tja”, zo peinst hij met een zucht. “Jouw vriendje doet vermoedelijk andere dingen met jou die ik allang niet meer met mijn vrouw doe”. Zijn alleszeggende lichaamshouding liet aan duidelijkheid niks meer te wensen over. “Ik denk dat ik ‘r maar eens inruil”, besloot hij een blik op de auto werpend. We namen aan dat hij daarmee niet de auto bedoelde.
Tja, waar komt het niet voor, de klad in een relatie als men op elkaar uitgekeken raakt. Zelf ben ik daar altijd bang voor geweest. Sterker nog, het is me meerdere malen overkomen. Nog even en ik krijg de reputatie dat ik sneller van vriendje wissel dan van tandenborstel. Ik wil wat het nachtleven betreft nogal kritisch zijn en moet er niet aan denken dat ik na de eerste verliefde oplevingen de rest van mijn leven gedoemd ben tot het celibaat of tot een ondermaatse kwaliteit van vrijen bij gebrek aan uitdaging.

Jagersinstinct

Dan zie ik op de boekenplank weer dat boek van Allan en Barbara Pease over de verschillen tussen mannen en vrouwen, en hoe de vrouw het zappen kan bestrijden en de man het zeuren. De meeste onderwerpen liggen tamelijk voor de hand. Het schrijversechtpaar baseert inmiddels een hele boekenreeks op een theorie die stamt uit het verre verleden, van toen de man nog jager was. Wie als vrouw slim inspeelt op het jagersinstinct kan het nog ver schoppen in een relatie, zo is te lezen. Zo schijnt een man zich rustig te houden in de supermarkt als hij de ‘leiding’ krijgt over het karretje. Al manoeuvrerend (“broem broem”) vervolgt hij dan zijn weg langs de schappen.

Zwijmelfilm

Ik besluit het zo ver mogelijk te schoppen, daar heb ik geen boek voor nodig. Mijn verliefde vriendje kijkt me bezorgd aan naar aanleiding van de voornemens van mijn buurman. “Je zal mij toch niet zo gauw inruilen,” vraagt hij met een trouwe hondenblik in zijn ogen. Die blik werkt voor mijn goede stemming precies averechts en ik dreig hem: “Ik ruil je in zodra ik iemand vind die leuker is”. Had ik dit maar niet gezegd. Vanaf dat moment probeert hij constant leuker te zijn dan de rest van de wereld. Hij houdt deuren voor me open, helpt met de afwas, verwent me extra in bed en luistert naar wat ik zeg. In plaats van een stoere voetbalwedstrijd kiest hij voor een avondje televisie met een lekkere zwijmelfilm waar ik zo van hou. Het wordt zelfs een beetje eng. Een beetje tegengas stel ik eigenlijk wat meer op prijs, maar je moet bij hem flink opletten wat je zegt. Een jager wil dan misschien constant een prooi binnen bereik hebben, een vrouw houdt ervan om af en toe iets te zeuren en als dat er niet meer bij is binnen een relatie komt er snel de klad in.

Eigen territorium

Net als ik mijn geduld ga verliezen en zijn lieve meegaande karakter spuugzat ben gebeurt er iets. We verkassen naar zijn huis. We zijn nog geen minuut binnen of er ontstaat onenigheid tussen hem en zijn zoon over het bezit van de afstandsbediening, tot op het lijfelijke af. Twee volwassen kerels half rollend over de bank.  “Jij hebt de hele week al kunnen bepalen waarnaar je kunt kijken, nu is het mijn beurt”, zo bijt mijn vriend zijn zoon fanatiek toe. De jager in hem komt boven en hij wil zich laten gelden in zijn territorium. Als een overwinnaar komt hij uit de strijd tevoorschijn. Zichtbaar ingenomen met zijn zojuist verworven bezit verovert hij zich een plekje op de bank en zapt verbeten langs de kanalen zonder echt te kijken wat er op de buis is. Al observerend zie ik dat hij nu pas een beetje geluk uitstraalt. Ik kijk hem bewonderend aan, eigenlijk wel tevreden met deze metamorfose. Hij laat het ding niet meer los, want hij bepaalt wat er gekeken wordt. Ik moet weer denken aan dat boek, over die jagersinstincten van vroeger. In gedachten zie ik mezelf zitten bij een vuurtje onder een tent, in berenvel gehuld. Mijn vriend komt in de verte aanlopen met een knots op zijn schouder, zijn veroverde buit. Of was het de afstandsbediening. Ik zie de wakkerende vlammen weerspiegelen op de wangen van mijn vriend….of is het het geflikker van de buis. Dat jagersinstinct spreekt me wel aan. En ik weet één ding zeker, de tijger in mij is wakker en hij mag er op jagen, vannacht gaat het weer helemaal goed komen!

Krijg ook meer zelfvertrouwen

 

 

SeniorenPassie.nl

 

Werken aan je zelfvertrouwen

 

Wie zich in het datingcircuit begeeft loopt ook wel eens een kans op een blauwtje. Net als jij denkt… het gaat lekker krijg je die afwijzing. En dan ga je twijfelen, ligt het aan mij, presenteerde ik mezelf wel op de juiste manier. Het gaat aan je knagen. Kortom, je zelfvertrouwen heeft een deuk opgelopen. En je hebt zelfs even geen zin in een volgende poging. Maak daar een eind aan en gun jezelf een cursus om je zelfvertrouwen op te peppen.

Komen jouw dromen uit als je een blijvend gevoel van zekerheid krijgt? Of heb je er behoefte aan om je zelfvertrouwen te versterken, om te willen blijven geloven in je eigen kunnen? Om een einde te maken aan al die kritiek op jezelf? Gun jezelf dan een stap voor stap begeleiding op weg naar meer zelfvertrouwen en respect voor jezelf. Uiteindelijk word je heel tevreden met jezelf en wie je bent, uitgaande van je eigen kracht. Je stopt met twijfelen, voorgoed en het resultaat is gegarandeerd.

Het klinkt allemaal heel lekker, en je herkent het ook wel, die twijfel die je hebt of je wel de juiste keuzes hebt gemaakt. Niet alleen in je privé leven heb je die twijfels, ook in je werk of in de contacten met je familie. Vooral als je merkt dat jij je drukker maakt over wat anderen we niet van je denken. Weg met die onzekerheid en vooral… weg met die verlegenheid.

Hoe kun je daar wat aan doen?
Je kunt weer herinneren hoe het is om vanuit je eigen kracht te leven. Geloof weer in je eigen kunnen en houd op met twijfelen aan jezelf. Je bent heel kritisch en hebt de lat enorm hoog gelegd voor je, vandaar dat je ook constant de neiging krijgt om jezelf teleur te stellen. Die lat ligt hoog en het springen lukt niet. Wellicht word je de laatste tijd zelfs enorm moe van jezelf, van die kritiek, van die faalangst. Jij bent zelfs zo onzeker dat je jezelf tegenhoudt echt te genieten en echt te doen wat je zelf wilt.

Doordat jij niet in jezelf gelooft hebben anderen daar ook moeite mee, waardoor weer bevestigd wordt wat jij van binnen al die tijd al denkt, namelijk dat je niet goed genoeg bent.
Kun jij je voorstellen hoe het is om weer helemaal in jezelf te geloven? Om blijvend zelfvertrouwen te hebben? Diep van binnen weet je eigenlijk best wel hoe het is omm succesvol te zijn, geliefdte zijn en daardoor ook gelukkig te zijn. Die bevestiging, daar snakt ieder persoon naar. Misschien ben jij wel degene die in de weg staat naar dat geluk.

Fouten maken

Jij focust teveel op wat je denkt dat anderen denken over je, en dat maakt je afhankelijk van anderen. Het maakt het ook moeilijker om voor jezelf op te komen, want stel je voor dat jij werkelijk durft te zeggen wat je denkt, je ware zelf durft te tonen… en die andere reageert daar dan boos op. Wie zijn probleem is het dan, dat van jou of van die ander. Durf jezelf te zijn. Maar leer ook dat het streven om alles perfect te willen doen een streven is wat het erg moeilijk voor je maakt. Ben je bang voor je fouten, en verberg je ook altijd die fouten, dan gaan die fouten een grote rol spelen in je leven. Ieder mens heeft witte en zwarte kanten, zwakke en sterke kanten… als je eenmaal leert leven en lachen om die zwakke kanten van je, en dat ook kunt toegeven, dan zal er een last van je afvallen.

Denk je eens in hoe het zou zijn om niet meer nerveus te zijn, onrustig, zenuwachtig. Denk je eens in hoe je kalm en in alle rust vertrouwt op je eigen capaciteiten. Accepteer jezelf voor de volle 100%, precies zoals je bent en leer van jezelf te houden. Dat klinkt toch fantastisch?

Waarom lukt het je nog niet?

Jarenlang heb jij jezelf allerlei negatieve gedachten en overtuigingen aangeleerd, wellicht zijn het de echo’s uit je verleden die bij je bleven hangen. Het rare is dat de mensen positieve gebeurtenissen en complimenten vaak snel vergeten, maar kritiek en negatieve ervaringen blijven heel lang in je gedachten hangen. Daardoor kun jij weleens een negatief zelfbeeld krijgen. Een zelfbeeld dat niet al te best is, een zelfbeeld van iemand die constant door het leven stuntelt en fouten maakt bij het leven. Al zorgen makend over de indruk die jij wellicht op andere mensen achterliet, zonder er echt naar te vragen. Want in gedachten heb je al alle kritiek zelf verzonnen en je bent reuze bang dat mensen je eindelijk “de waarheid” zullen gaan vertellen. Wie ben je dat jij niet goed genoeg bent? Hoe kom jij de laatste afwijzing te boven. Een afwijzing van een nieuwe date, maar een afwijzing van een vaste partner… is net zo erg.

Zelfvertrouwen

Als jij dit herkent dan staat er nog maar 1 ding te wachten voor je. Je moet echt wat gaan doen aan jezelf vertrouwen. Want zelfvertrouwen is een essentieel onderdeel van je leven, het heeft overal een enorme invloed op. Op je ontwikkeling, je geluksgevoel, je relaties, je carrière en zelfs je gezondheid. Je zelfvertrouwen is je alles!

Je vraagt je misschien af hoe je nu precies een sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen kunt krijgen. Dan kan ik hierbij een geheim verklappen. Het zit hem namelijk in het verkrijgen van nieuwe inzichten, van begrip en acceptatie. Jij hoeft niet zo nodig te vertellen hoe geweldig je bent, en je hoeft ook niet zo nodig overdreven assertief te zijn. Het gaat om je eigen gevoel van eigenwaardem, het gevoel dat jij voor niemand onderdoet.

Reken af met perfectionisme

Maak kennis met eenvoudige en bewezen technieken waardoor jouw zelfvertrouwen groeit. Waardoor jij jezelf leert te accepteren, en sterker nog je leert jezelf te waarderen. Reken af met die neiging tot perfectionisme, stop met al die zelfkritiek. Je hoeft nergens bang voor te zijn, want als jij jezel accepteert zoals je bent dan ben je precies goed. Voor jezelf… en wat anderen over je denken is niet belangrijk. Het gaat er om hoe jij over jezelf denkt.

Blijvend zelfvertrouwen

tijdens een mannenavond wordt lingerie getoondVoor deze online training hoef je niet de deur uit. Je bepaalt zelf het tempo van de lessen en je kunt leren waar en wanneer je maar wilt. In totaal ontvang je 13 lessen en e-books die jou verder helpen. Al meer dan 10.000 cursisten gingen je voor en gaan nu met een heel ander zelfbeeld door het leven. Je kunt zo de ervaringen van die mensen lezen. Als jij alle lessen volgt, dan kun je ook genieten van een blijvend zelfvertrouwen, waar je stap voor stap naar toe wordt geleid. Het hoeft geen jaren te duren, je kunt al snel een compleet ander mens zijn voor je gevoel, die anders overkomt op anderen, die daardoor respect krijgt en gelukkig in het leven komt te staan. Bespaar jezelf veel tijd en energie. Lees zo verder op de volgende pagina’s.