Japie Stam

Sommige mannen geven hun geslachtsorgaan een naam. Bijvoorbeeld Gerrit of Kees. Dan kunnen ze er makkelijker tegen praten. Niet dat zo’n ding wat terugzegt, maar toch. Er hangen heel wat belangrijke beslissingen af van monologen met Gerrit of Kees. Zo hoorde ik mijn nieuwe vriendje in de badkamer zeggen: “Zo, Gerrit, wat zie je er strak uit, gaan we daar Geraldine eens lekker mee verwennen?” Ik vroeg me eerst af tegen wie hij het had, maar hij stond alleen in de badkamer. Nog even een gesprek met zijn jongeheer voordat ie tussen de lakens zou schieten om zichzelf wat moed in te praten. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, lichtte hij eerst de lakens een tipje op en keek naar beneden. Zijn eerste woorden waren weer gericht aan zijn vriendje… “Goedemorgen Gerrit, zo je hebt er weer zin in vandaag!” Ik zie me op die manier al mijn kut begroeten. Of er gezellig een babbeltje tegen houden. Misschien doen wij vrouwen zoiets niet omdat we er niet zo’n zicht op hebben.

Jaap Stam

Onlangs ontmoette ik er eentje die zijn grote vriend “Jaap” noemde. Niet zomaar een Jaap, maar Jaap Stam. Toen ik hem vroeg waarom hij deze naam had gekozen zei hij: “Jaap Stam, want hij staat waar hij moet staan, hij heeft een keiharde kop en hij kan diep gaan.” Het klonk veelbelovend voor iemand die zich verdedigend opstelt. Jaap Stam speelde blijkbaar een uitwedstrijd want hij voelde zich niet echt op zijn gemak. Na een bescheiden voorzet kopte hij al in en voordat ik het wist stond ie met 1-0 voor. Beetje mijn eigen schuld want ik gaf hem de gelegenheid en het was een schot voor open doel. Ik begreep dat het ernst was met hem en besloot hem met zijn eigen vaktaal aan te spreken. “Ik voel me buitenspel gezet”, zo protesteerde ik. “Jouw Japie Stam kan dan misschien wel prima de diepte in, maar ik verkies in dit geval toch liever een één-tweetje dan een solootje. Tenslotte is dit een teamsport”. Ik nodigde hem uit om ‘na de thee’ met hernieuwde energie aan de gelijkmaker te gaan werken.

Haptonomisch verantwoord

Blijkbaar wond het hem op dat ik zo opging in zijn belevenis. Hij mompelde iets van ‘goede tussenstand’ en verliet de mat om in de keuken wat te drinken te halen. Ik ging ondertussen naar de badkamer op zoek naar een natte spons, zoiets wil op het veld ook wel eens wonderen verrichten. Nadat hij weer met twee glaasjes de slaapkamer binnenkwam stelde ik hem voor om vertragingstactiek toe te passen, alvorens de wedstrijd te hervatten. Als een volleerde coach besloot ik hem vanaf de aftrap op bepaalde technieken te gaan trainen. Het leek er in het begin op dat hij leergierig was, maar na een tijdje kwam hij met een rood hoofd onder de lakens vandaan. Praten tijdens de wedstrijd verpestte voor hem de sfeer, dat was wel duidelijk. Eerlijk gezegd was hij volledig uit zijn concentratie door mijn inlevingsvermogen, net toen ik hem op haptonomisch verantwoorde wijze wat kunstgrepen wilde bijbrengen. Japie Stam ging met hangende kop naar de reservebank, Rubberen Robbie stond al aan de zijlijn te warm te draaien om in te vallen, olé, olé.

Transferlijst

Ik besloot de wedstrijd maar te zonder hem af te maken en gaf de tegenpartij een penalty. De bal ging op de stip en Rubberen Robbie kopte zonder moeite in. De volgende ochtend heb ik toch maar voorgenomen om Japie Stam op de transferlijst te zetten. De eerste de beste vriend die ik voortaan betrap op een monoloog met zijn jongeheer zal ervan lusten. Die krijgt van mij direct de rode kaart!

De grap over Japie Stam zat ooit in een programma van Hans Teeuwen, het sprak tot onze verbeelding en dat leidde tot dit leuke voetbalverhaal. Niet waar gebeurd. 

 

Misschien is dit wel wat voor je als je dit gedrag herkent in jezelf of on je partner.

 

Gelukkig, Pret, Glimlach, Samen, Liefde
Werken aan je relatie

Cursus relatieverbetering

Kijk dit is nu zo’n typisch voorbeeld waarbij een cursus relatieverbetering niet zo verkeerd zou zijn voor beide partijen.

Lees hier meer over
[maxbutton id=”8″ ]

En heb jij geen relatieproblemen omdat je geen relatie hebt? Probeer dan de volgende websites eens.

 

SeniorenPassie.nl

Denk je eens in hoe het zou zijn als jij alleen nog maar fijne relaties had met mensen. Als jij de manier wist om je eigen grenzen te bewaken. Hoe kun jij jouw standpunten beter uitleggen en miscommunicatie opheffen. En zou het niet geweldig zijn als je snel en effectief je relatieproblemen zou kunnen oplossen?
Met een online training die je op je eigen gemak en tempo thuis kunt volgen kun jij dit allemaal zien te bereiken. Het zal je vanaf nu lukken om moeizame relaties beter te maken en je relatieproblemen op te lossen.

Deze online cursus helpt je met het oplossen van je relatieproblemen en zorgt ervoor dat je voortaan fluitend kunt omgaan met lastige mensen, het gaat je lukken om vriendschappen te ontwikkelen en om sneller diep contact te maken. Je krijgt hierbij stap voor stap begeleiding, je leert effectiever communiceren en beter je grenzen te bewaken, je leert te kiezen voor de juiste relaties, je krijgt meer inzicht en begrip voor het denken en handelen van andere mensen en je ondervindt als je alle trainingen doorlopen hebt gegarandeerd resultaat. Dit is een praktische online cursus voor gezonde en positieve relaties.

Misschien herken je dit?

Soms kosten relaties je zoveel energie dat je er moe van wegloopt. Zeker omdat jij het moeilijk vindt om duidelijk te maken wat je echt voelt. Erger je rot aan die ander, dat kan gebeuren en daar word je moe van. Hoe kan het toch dat sommige relaties vanzelf lijken te gaan en dat andere relaties je enorm veel moeite kosten. Het heeft allemaal te maken met de verwachtingen van de ander en met het aangeven van je eigen grenzen… tot hier en niet verder..
Natuurlijk wil jij net als iedereen makkelijk en natuurlijk contact zonder dat er een conflictsituatie ontstaat of zonder dat er echte spanningen gaan opborrelen. Hoe krijg je dit eigenlijk voor elkaar? Stel je eens voor hoe dat is, niet alleen met je partner, maar ook met je familie, vrienden en collega’s. Wat zou je daar een hoop positieve energie van krijgen. Wat een opluchting dat al die spanning en twijfel voorbij kan zijn.
Is het belangrijk? Ja wel degelijk, want als jij in staat bent met iedereen goede relaties op te bouwen ga je je ook gelukkig en succesvol voelen.

Ontdek het geheim waarom het nooit lukte.
pixabay quarrelMeestal heeft het twee redenen waarom een relatie kan mislukken. Het belangrijkste is misschien het inzicht dat ontbreekt hoe je effectief kunt communiceren Als effectief communiceert weet je namelijk hoe jij op de beste manier contact kan maken met de ander. Ook hoe je spanningen en conflicten kunt oplossen. Hoe geef jij duidelijk je mening en hoe leer je opkomen voor jezelf. Wat zijn jouw wensen en hoe maak je dit kenbaar.
Daarnaast vaak maak je ook de verkeerde keuzes. Belangrijkste keuze is welke relaties jij wilt onderhouden. Wat moet je doen als blijkt dat je relatie niet werkt? Er nog meer moeite in stoppen of moet je afstand nemen of zelfs afscheid nemen. Wat verlies je hier in dit geval mee?

Los je relatieproblemen op

In de Online Cursus Relatie verbeteren leer je gemakkelijk en vooral snel hoe jij je relaties verbetert. Wat doen mensen nu anders die wel moeiteloos met anderen omgaan, mensen die de geheimen kennen van een gezonde, fijne en stabiele, maar vooral positieve relatie. Welke kennis hebben die mensen die zo moeiteloos door het leven gaan terwijl jij af en toe zo kunt worstelen? Wil jij die kennis ook hebben zodat het jou ook lukt om voor jezelf op te komen en je relatieproblemen op te lossen? Grote kans is dat jij straks jezelf afvraagt waarom niemand dit jou ooit eerder heeft verteld. Meer dan 10.000 mensen hebben dankzij deze online cursus hun relaties kunnen verbeteren, dankzij de begeleiding door een professionele trainer en coach. Een cursus op basis van jarenlange ervaring. Lees verder op de volgende bladzijden, door op onderstaande knop te drukken.

 

Please follow and like us:
Bewaren
Online Cursus Relaties verbeteren

Betere relaties met iedereen, fluitend omgaan met lastige relaties, dat wil jij toch ook? Lees meer over hoe jij relaties kunt verbeteren.