Latertje

In veel relaties is na verloop van jaren de passie zoek. Dit is een onderwerp dat bij de meeste partners absoluut niet bespreekbaar is. Het rare is dat veel mensen zich lijken neer te leggen bij de gang van zaken.

‘Volgens mij vinden de meeste vrouwen seks maar zozo’, beweerde chatvriend Karel onlangs met stelligheid. In zijn liefdesleven is flink de klad gekomen, gaf hij toe. Misschien heeft hij zelf de zaak een beetje laten versloffen, ook al zal hij dat niet snel toegeven. In ieder geval neemt zijn eigen huwelijk als maatstaf voor de rest van de wereld en trekt veiligheidshalve de conclusie dat het aan de vrouwen ligt. Het kan ook anders. Onlangs haalde een bevriend stel hun zilveren huwelijksjubileum. Toen ik hem vroeg hoe hij dat deed verklapte hij dat hij en zijn vrouw al 25 jaar lang samen naakt in bed liggen. ‘Zo worden eventuele drempels direct geslecht en komt de klad er zeker niet in’.
Seks, eens in de drie maanden

Het liefdesleven van een andere chatvriend was ook niet om over naar huis te schrijven. Zijn vrouw was niet meer in voor een nachtelijke stoeipartij. Zelfs even met elkaar knuffelen was er niet bij. ‘Dan draait het toch weer uit op seks’, zo werd dan afwerend gezegd. Toch kreeg hij het af en toe nog voor elkaar, al was het dan nog maar eens in de drie maanden. ‘Om de lieve vrede te bewaren’ zegt ze dan. Ook al had hij er schoon genoeg van en dacht hij af en toe aan scheiden, hij ondernam geen actie. Nee, nu nog niet… later, als de kinderen wat groter zijn, dan word ik weer vrij man, beloofde hij zichzelf. Hij droomde in stilte van een leven boordevol knuffelgedoe. Totdat hij er achter kwam dat zijn vrouw al jaren een verhouding had met een vader van ‘bij school’.

 

Oneerlijk eerlijk gebonden

Veel mannen hebben om het gat te vullen een oproep staan op internet. Wel met de vermelding dat ze gebonden zijn, zo eerlijk zijn ze wel. Alhoewel, eerlijk? Ik durf te wedden dat hun eigen vrouwen hier niks van weten. Het is dus vaak niet bespreekbaar binnen het huwelijk. En met zo’n man daten is meestal om problemen vragen. Vaak blijven mannen standaard bij hun vrouw (ook al zeggen ze van niet) en proberen van twee walletjes te eten. Wie zegt dat zo’n man alleen maar oneerlijk is tegen zijn vrouw? Als je eenmaal gewend bent te liegen, dan doe je het ook tegen anderen. Je kunt er donder op zeggen dat deze mannen helemaal niet geleerd hebben voor hun gevoel uit te komen. Anders hadden ze dit wel bij hun eigen echtgenote uitgeprobeerd. Een psycholoog zou er een aardige kluif aan hebben.

Slaap jij maar ff in de logeerkamer

superheld, betere manierenGetrouwd blijven en toch nog aan je trekken komen als de klad er in is gekomen is nu eenmaal niet zo makkelijk. Dat seks niet meer bij de service hoort, is blijkbaar moeilijk bespreekbaar, maar hoe zit het met andere echtelijke ‘verplichtingen’? Hoe zouden de mannen nu reageren als hun vrouwtje geen zin had om te koken, bijvoorbeeld omdat ze zelf geen trek heeft? Ik durf te wedden dat die mannen toch snel iets gaan regelen. De eerste keer zal men zich redden met een patatje of de chinees, maar als het vaker gebeurt, is het zoeken van een knus huiselijk restaurant helemaal niet zo vreemd ter vervanging van een van de eerste levensbehoeften. En reken maar dat er over gepraat wordt. Hij pikt het niet. Met vrijen is het een ander verhaal, geen zin is geen zin, en snel even wat anders halen is er in het openlijke niet bij. Het komt niet vaak voor dat een man tegen zijn vrouw zegt: ‘Truus, slaap jij vanavond even in de logeerkamer, ik heb een vrouwtje gevonden voor vannacht die wèl met me wil knuffelen. Ik heb dus de ruimte nodig… En eh, maak ons maar niet zo vroeg wakker morgenochtend, want het kan wel eens een latertje worden.’

Shhh alleen  voor mannen

Zo, deze man had wel lekker veel zelfvertrouwen om zijn vrouw naar de logeerkamer te sturen. Wil jij dat ook voor elkaar krijgen? Lees dan nog eens dit verhaal.