Liever geen relatie dan de verkeerde relatie

Sommige mensen die lid worden van een datingsite hebben haast met gelukkig worden. En in die haast nemen sommigen echt de verkeerde beslissing, iemand die het net niet is… of het nooit zal worden. 

“Bijna alle vrouwen met wie ik een date had hebben dezelfde eigenschap, namelijk dat ze niet weten wat ze willen. Wel een relatie of geen relatie dus zeer onduidelijk. En dan bedoel ik vrouwen die je via internet ontmoet”, schreef afgelopen week iemand aan Geraldine. Tja, wat willen die (internet)vrouwen (en mannen) eigenlijk.

Wass will dass weib…

Wat willen ze eigenlijk, die twijfelaars? Een ding weet ik met zekerheid, iedere man of vrouw heeft maar één doel en dat is gelukkig worden! En wie gelukkig is, weet precies wat hij of zij wil. In elke situatie. Tot die tijd blijft het tobben en twijfelen. Zo lang die mannen of vrouwen het idee hebben dat ze nog niet regelrecht op weg zijn naar dat geluk, dan weten ze inderdaad nog niet wat ze willen, of zeggen het niet. Je kúnt dan ook nooit van tevoren bepalen of je wel of niet wilt latten, samenwonen of uit bent op een huwelijk. Dat hangt helemaal van af wie of wat we tegenkomen op het glibberige datingpad en hoe we ons daarbij voelen.

Fifty ways

Na een eerste ontmoeting moet je eerst altijd een tijdje aftasten. Klopt alles wel wat die nieuwe relatie zegt over zichzelf? Hoe voelen we ons in de nabijheid van die ander? Het kan soms een tijdje duren voordat je weet hoe je je voelt en wat je wilt en voordat je twijfels helemaal zijn weggenomen. Wanneer je de verkeerde partnerkeuze maakt eindigt dit vaak in een ongelukkige relatie, of in een relatie waar je niet helemaal van bent overtuigd. Zet er dan ook een punt achter, ook al ken je elkaar een maand, een kwartaal, een half jaar. Want dan wordt het nooit meer iets. Gewoon doen. Hop on the bus, Gus.  Fifty ways to leave your lover.

 

Kop in het zand

Kies de simpele weg…door te zeggen dat je niet gelukkig bent met deze relatie, van jezelf uit. De waarheid kan niet kwetsen! Na een dag is de ergste schrik weg en zijn de meeste zaken geregeld. Doe je het niet, dan maak je je leven nodeloos ingewikkeld en ongelukkig. In het slechtste scenario ontbreekt de moed om er een einde aan te maken. Dit onder het motto: je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt. Die mensen steken hun kop in het zand. Met als resultaat dat ze lang en onnodig aan een ongelukkige relatie vast zitten. Ze beseffen heel sterk dat ze nog ongelukkiger zijn dan op het moment dat ze nog alleenstaand waren.

Niets opgeschoten

Wie niet de verantwoordelijkheid wil nemen voor het verbreken van een ongelukkige relatie probeert soms op een laffe manier een eind aan de relatie te krijgen, namelijk door die ander te manipuleren. Je partner net zo lang pesten met allerlei kleine dingetjes zodat hij/zij zelf de beslissing neemt om een eind te maken aan de relatie, dan hebben ze zelf ‘de schuld’ niet. Het duurt wat langer, maar het resultaat is hetzelfde, namelijk dat je na een tijdje weer opnieuw single bent, dat je veel langer dan nodig ongelukkig bent, en dat je die ander ook nog eens ongelukkig maakt. En eigenlijk ben je er dan niets mee opgeschoten.

Geduld, de ware bestaat echt

Ik neem aan dat de problematiek nu helder is en waarschuw dus maar: singles, let op, liever geen relatie dan de verkeerde relatie. Ik kan me voorstellen dat alleenstaanden die op zoek zijn naar de ware af en toe het geduld niet hebben, maar wacht! Hij is er echt, die ware, alleen je moet het nog ontdekken. Hij of zij is nog nét niet in beeld. En dan kan het wel eens gebeuren dat het geduld op is, je bent het wachten moe. Neem nu maar van mij aan…het houdt zo op als je haast hebt met gelukkig worden. Op zo’n moment ga je in zee met de verkeerde met bovenstaande gevolgen. Negeer dat stemmetje in je hoofd nu eens niet. Hou jezelf niet voor de gek. Ieder mens wil geluk en ieder mens is dat geluk waard. Als je dat weet, weet je voortaan ook wat je wilt.

Misschien moet jij ook eens op een hele andere manier naar jezelf kijken. Bestaat dat? Ja, wel degelijk, neem nu NLP… dat verandert je leven, lees er meer over op de volgende bladzijdes