My sweet valentine

Iedere Valentijnsdag moet ik weer denken aan mijn allereerste vriendje. Dat uitgekookte mannetje overhandigde me lang geleden mijn eerste doos bonbons. Een cadeautje met bijbedoelingen…

romantisch cadeauHij benadrukte vooral dat ik in zijn bijzijn de inhoud van de doos moest nuttigen. “Als vrouwen chocola eten dan worden ze betoverd. Eet nou maar, dan zie je wat er gebeurt,” zo zei hij. En hij keek me daarbij aan met een brede verwachtingsvolle grijns. Ik moest me zo ongeveer na bonbon nr. 3 spontaan in zijn armen storten volgens de voorspellingen van zijn grote broer. Mijn hart zou sneller gaan slaan, ik zou lichtjes in het hoofd worden, nog verliefder worden dan ik al was. Terwijl hij alle verwachte werkingen opnoemde ging er bij mij iets suggestiefs werken. Ik voelde me kiplekker, een beetje frivool. Zo’n roest aan m’n reetgevoel.

Rode koppen
Was het de spanning, de adrenaline, dopamine, noem maar op, we weten inmiddels welke stoffen ons gedrag beïnvloeden. Inderdaad, ik had na enkele bonbons niet veel meer nodig om mij als een gewillige prooi in zijn armen te storten. Die grote broer had gelijk, zo trokken we achteraf met rode koppen de conclusie. De rest van de doos werd na dit experiment netjes opgeborgen voor een volgende keer. Hij liet me beloven dat ik ze alleen zou opeten als hij erbij was. Ik moet toegeven dat het me heel veel moeite kostte om tussendoor van die bonbons af te blijven. Alleen al de gedachte aan ‘ons spelletje’ weerhield me ervan.

Luchtiger
Natuurlijk zat het toen meer tussen mijn oren. Het feit dat ik zo’n prachtige doos bonbons kreeg, zijn onderzoekende blik en de aandacht, zijn wens om lekker met me te vrijen. Het had allemaal een positieve uitwerking op me. We weten inmiddels dat chocola al die sexy uitwerkingen niet heeft die de lekkernij toegedicht worden. Wel heeft het een goede invloed op je humeur. Er zit serotonine in, een neurotransmitter die een kwart van Nederland inmiddels slikt om het hectische leventje aan te kunnen. Je gaat wat luchtiger over het leven denken. Sommigen kunnen dat luchtige wel gebruiken. Bovendien is het nog lekker ook.

Succes
Eerlijk gezegd moet ik toegeven dat chocola wel mijn grootste verleiding is. Ik kan er niet echt nee tegen zeggen. Gelukkig zijn er nog wel ergere verleidingen te noemen qua calorieën. Nee, mannen die bij mij aankomen met chocola, zijn verzekerd van succes. Of ik me net als indertijd vol overgave op de doos en vervolgens op de man zal storten, hangt tegenwoordig echter van meerdere factoren af. In ieder geval kan ik haast niet wachten tot het weer zover is in februari.

Mmmm, my sweet, sweet Valentine…

en nu nog even het meest sensueel gezongen liedje van enkele jaren geleden alweer in Britain got talent. Alice Fredenham, superverlegen maar o zo ontroerend. op 1.34 begint het lied.

Fijne Valentijnsdag…