Pas op voor criminele internet lovers

een man die niet kan beslissenEr zijn bepaalde soorten mannen op een datingsite waar je niet vrolijk van wordt. De ene soort is de afwachter, de afwezige aanwezige, de andere is de extra gretige.
Voor de laatste categorie moet je extra oppassen, want die zitten wellicht met volledig verkeerde intenties op de datingsites.

De extra rijke types
Voor de hele gretige mannen op je datingsite is het oppassen geblazen. Steeds vaker zijn dit de mannen die iets van je willen waar je later spijt van krijgt. Soms Engels, maar toch in Nederland wonend, of van plan zich in Nederland te vestigen als de date leuk genoeg uitpakt. Vaak laten ze al snel per ongeluk blijken dat ze barsten van het geld. Het lijken die leuke ideale mannen, die je overladen met complimentjes, die lol in je hebben en die verrassend snel overeenkomsten heeft met jou. En hij ziet er nog leuk uit, dat is al helemaal meegenomen. HIj drinkt niet, of af en toe een wijntje, rookt niet, vertoont totaal geen gedrag waar jij je aan kunt storen. Zelfs als je normaal eigenlijk uit bent op iets in je eigen omgeving, turn je als vanzelf helemaal om.

Nep profielen

Dat zijn dus de nep profielen van internet criminelen die uit zijn op je geld. De meeste dames die met zo’n man in zee gaan, komen er te laat achter, en dan volgen de drama’s. Hoe kan  het dat zo’n man niet opgespoord wordt? Dat vraag je je af, tegenwoordig zijn er toch allerlei middelen om zo iemand te traceren zou je zo denken, als zelfs kinderporno op het darknet al geen veilige manier is om je criminele activiteiten te ontplooien.

Maar ja, jou overkomt het vast niet want:
Ja maar hij zit op facebook. Geloof me. Alles is nep. Om te beginnen zijn facebook profiel die nep is. Hij laat je weten dat hij weinig tijd heeft om op facebook te zitten.
Ja maar hij zit op Linkedin. Zijn linkedin profiel lijkt aardig maar als je kijkt met wie hij connecties heeft, dan verwijzen pagina 2 en 3 al naar contacten in Iran en Irak. Ook die Linkedin pagina is nep. Indertijd is Linkedin gehackt en er wordt door de criminaliteit flink gewerkt met ongebruikte profielen. Het ziet er allemaal zo fantastisch uit.
Ja maar we gaan skypen. Skypen??, oh, wat jammer, je ziet hem leuk naar je lachen, een beetje onwennig, maar wat naar, het geluid ontbreekt en het beeld hapert en de verbinding  is ook niet stabiel. Natuurlijk hoor je dan dat Skype tegenwoordig niet meer is wat het is geweest, en op andere mogelijkheden zoals video chatten kan hij niet ingaan, hij heeft een verouderd mobieltje. Heel jammer nu, alleen de computer op de zaak heeft die mogelijkheid. Gek dat niemand last heeft van Skype problemen maar je denkt er niet over na.
Bellen en whatsappen dan. Gelukkig heb je zijn telefoonnummer, dus dat komt wel goed. Ook dat klopt niet, want er is allang een app waarmee je een whatsapp abonnement kunt nemen via je computer. Je kunt zelfs elk gewenst telefoonnummer erin zetten en je kan met je vriendin via mobiel bellen en whatsappen. Inmiddels is deze mogelijkheid al voor meer dan een miljoen keren gedownload, dus crimineel liefde bedrijven loont.

Waaraan kun je dat herkennen?
Bij andere whatsapp contacten zie je altijd wanneer ze het laatst online zaten, dat zie je bij dit contact niet. Een ander teken? Als jij bijvoorbeeld handsfree belt in de auto. Je kunt niet handsfree bellen met een computer, dus lukt de verbinding niet. Als je dit ziet, wees dan op je hoede.
Deze profs zijn niets anders dan bezig met registreren waar jij allemaal over praat. Ze herinneren zich alles en weten je in te pakken met hun gladde praatjes, bij twijfel krijg je opeens een prachtige bos bloemen toegestuurd, met een flesje wijn, dan ben je weer stil. Waar het om gaat is om er achter te komen of jij over financiën beschikt, bijvoorbeeld door over luxe vakanties te beginnen en door voor te stellen dat jij meegaat.
Laat jij dan weten dat je daar absoluut geen geld voor hebt, omdat jij bijvoorbeeld een uitkering hebt of een heel laag inkomen, dan zul  je zien dat alle contacten die je hebt met hem plotseling verbreken. Het telefoonnummer bestaat niet, de naam bestaat niet, de facebook en linkedin bestaan niet, zijn website is weg, kortom. Alle sporen zijn verdwenen.

Zijn er nog leuke mannen op datingsites? 
Zijn er dan nog leuke mannen op een datingsite? Ja echt wel. Soms zitten ze net even te ver weg, als je eigenlijk iemand uit je eigen omgeving wilt, maar af en toe kom je er wel eens eentje tegen waarvoor jij best wel snel de eerste trein gaat nemen. En zie je zo iemand dan in het echt, dan kun je nog altijd beslissen of het bevalt of niet. Dat eeuwenlange gedoe via telefoon en email… dat duidt meestal op slecht nieuws. En is het je keuze niet, of ben jij zijn keuze niet, dat wil dan nog niet zeggen dat je geen leuk mens bent. Gewoon back in the saddle. Veel plezier met daten.

Liefdesverdriet

Kun jij er niet overheen komen, je vorige relatie? Heb jij al een paar keer flink je neus gestoten en zie je het niet meer zitten, dan maar alleen? Maar jeetje, dat nu ook weer niet? Wat moet je nu? Lees meer over Liefdesverdriet en wat je er aan kunt doen.

[maxbutton id=”2″]

Denk je dat je er al overheen bent en wil je weer daten, dan zijn onderstaande datingsites wellicht wel wat voor je. Zeker voor de senioren zijn er nog tal van leuke manieren om in contact te raken met leeftijdgenoten. SeniorenPassie.nl

Deze website is eind december 2017 op het web gezet en kan best wel wat promotie gebruiken. Groetjes, Geraldine.