Probeer een Belgische date

“Ik hou mijn profiel verborgen en zoek zélf mijn nieuwe maatjes wel uit. Dan kan ik op mijn gemak de wereld en zijn bewoners ontdekken”.  Wie zo denkt loopt de kans heeeeeel lang alleen blijven, bedacht Geraldine Liefhart toen een lezeres haar dit schreef. Misschien is een Belgische date een oplossing voor haar….

Het is onbegonnen werk, als je de wereld en zijn bewoners wilt ontdekken. Je kunt wel 40 jaar bezig blijven met ontdekken en dan ben je nog geen steek verder. Mensen zijn niet te vergelijken met elkaar. Heb je net uitgevonden hoe de ėėn werkt, en denk je dat je het door hebt, dan sla je de plank helemaal mis bij een volgende. En waar blijf je dan met al dat ge-ontdek???

Vlak na mijn scheiding konden alle mannen de pot op. Ze waren toch allemaal hetzelfde, en er was er geen ėėn die deugde, vond ik. Herken je dat? Ik liep in het begin krampachtig te zoeken naar bevestiging van mijn theorie en wanneer ik maar lang genoeg bleef wroeten, kwamen de slechte eigenschappen die ik wilde aantreffen vanzelf bij die mannen bovenborrelen. Ik haalde bij de heren min of meer het bloed onder de nagels vandaan. Zie je nu wel…riep ik als ik weer eens een foute man had ontdekt…ze zijn allemaal hetzelfde!

Constant focuste ik me compleet op het karakter van het mannelijk geslacht. De grote ommekeer kwam toen ik werd benaderd door een Belg die mijn verhalen had ontdekt. Een hele gezellige Belg die nog romantische ideeën had over een nieuw leven met een nieuw maatje. En dat maatje was ik misschien wel. Hoewel ik hem terug bleef schrijven had ik meteen al geen trek in hem. Ik schreef op een bijzonder afwerende manier zonder dat ik het doorhad. Hij beschreef romantisch hoe ik een biertje voor hem ging klaarzetten, en ik liet mijn hekel merken aan bierdrinkende mannen. Bovendien…. als hij trek had in bier, moest hij het zelf maar pakken, ik was zijn slaafje niet!

Het duurde niet lang of aan onze correspondentie kwam een abrupt eind. Hij confronteerde mij met alle zinnen die ik in afwerende vorm had geschreven. Hij deed dit door ze met rode letters achter elkaar te zetten en wenste me verder veel succes met daten. Het resultaat van 2 weken schrijven was ongelofelijk. Wat hield hij me een spiegeltje voor! Wat ik ontdekte was een compleet gefrustreerd wezen dat zich gewetenloos op iedere willekeurige onschuldige man aan het afreageren was. Het ergste was nog eens dat ik mezelf constant tegensprak. Ik schaamde me diep en dat zorgde voor een definitieve verandering.

Denk je dat het nodig was dat ik de hele wereld moest ontdekken? Welnee, ben je gek…. Het enige dat ik al die tijd moest ontdekken was mijzelf en mijn eigen karakter, mijn eigen wensen en mijn eigen ik. Die eigen ik was al jaren geleden kwijtgeraakt, ondergesneeuwd in het ‘wij’ gevoel dat je bij een relatie krijgt. Je past je namelijk heel erg aan een ander aan, iedereen doet dat ongemerkt. En als de relatie dan weer over is, dan moet je flink ont-aanpassen. Jezelf ontdekken en jouw wereld. En dat is eigenlijk het enige waar je je mee bezig moet houden. Ben je klaar met jezelf ontdekken, dan ben je ook weer klaar voor de wereld. Dat is het moment dat je je nieuwe relatie zult tegenkomen. Want wie in staat is om zijn eigen ik te ontdekken, zal nooit meer moeite hebben met de rest van de wereld en zijn bewoners.  En ben je nog niet zover, dan wens ik je snel een ‘Belgische date’ toe.

 

En als dat je niet lukt, dan nog maar 1 tip, lees verder onder de knop.

[maxbutton id=”2″ url=”http://www.paypro.nl/producten/Liefdesverdrietnl/46765/54203″ text=”Verwerk je liefdesverdriet ook zonder Belg” ]