Scoringsgemiddelde

tijdens een mannenavond wordt lingerie getoondHebben singles meer seks dan mensen met een vaste relatie? Deze vraag kreeg ik van een van mijn lezers. Het deed me denken aan de tijd rond mijn dertigste, ik had net een wat langer lopende relatie beëindigd. Een relatie waarbij het seksuele contact het laatste jaar absoluut niet meer actueel was.

Eerlijk gezegd lag dat net zo goed aan mij als aan hem. De belangstelling voor elkaar was er al tijden niet meer, we leefden puur uit gewoonte nog met elkaar voordat we op het idee kwamen dat we beter ieder ons gang konden gaan. Het vrijgezellenleven lonkte al weer snel en ik rook het avontuur toen het eenmaal uit was. Mijn scoringsgemiddelde moest worden opgevijzeld, er viel iets in te halen. Ik zie me nog gaan, naar het turbulente uitgaanscentrum van de stad. Op de fiets wel te verstaan, want geld voor een taxi had ik even niet en de laatste bus naar huis ging mij te vroeg. Voor die tijd was ik nooit een uitgaansleven gewend geweest. Sport en een honkvast leven waren daarvan de oorzaak. Toen ik eenmaal weer vrijgezel was werd ik door een vriendin over de drempel getrokken. We gingen stappen en we zouden Leiden wel eens even samen onveilig maken. Samen uit en samen thuis, zo was de afspraak. Maar na twee keer stappen ging zij al aan de haal met een getrouwde buitenlander en stond ik er weer alleen voor. Ik trok de stoute schoenen aan en ging voortaan alleen op pad. Leve de lol!

Avontuurtje

Ik zorgde altijd dat ik niet te vroeg op pad ging, want als ik dan aankwam in de voor mij gezelligste kroeg, was iedereen al flink in de stemming. En wat gaat het dan hard met de drank. Ook daar deed ik naar hartenlust aan mee, moet ik toegeven. Het maakt een mens soms wat losser als je toch al ondeugende plannen hebt. Het kostte me totaal geen moeite om in de stemming te komen en puur alleen voor de seks in een avontuurtje te duiken. Ik maakte dat ook altijd van tevoren duidelijk, dat ik niet van plan was om mezelf op basis van één nacht te binden. De meesten gingen er absoluut mee akkoord. Gek hè, als een vrouw zich zo gedraagt dan heeft men er in Nederland heel veel woorden voor, slet, hoer, om mee te beginnen. Maar hoe een man genoemd wordt die nogal losjes in de omgang is op het gebied van seks, dat is een echte hersenkraker.

Levensstijl

Qua seks is Nederland nog lang niet geëmancipeerd, hoewel statistisch gezien beide soorten nodig zijn voor een slippertje. Maar ja, zo kan ik wel meer voorbeelden noemen: er zijn voor de penis wel 300 benamingen en de vagina haalt de 30 nog niet eens. Als je me toen die vraag had gesteld of vrijgezellen meer seks hebben, had ik in ieder geval volmondig met ja kunnen beantwoorden. Maar eerlijk gezegd lag dat dus ook een beetje aan mijn levensstijl van dat moment. Ook mensen met een vaste relatie kunnen ongelooflijk seksueel actief zijn. Een slaaf van hun eigen genotsdrang, maar daar zal ik later nog wel eens voorbeelden van noemen.
Rap tempo

Het was niet zo dat ik met iedereen de koffer indook. Ik moest er van tevoren al aardigheid in hebben en ging meer voor de goede gesprekken dan voor het uiterlijk of de kleding inclusief accessoires. Een van die keren dat ik net op een barkruk schoof kwam er iemand naast me zitten. Hij mikte met een plof zijn autosleutels op de bar. ‘BMW’, zo benadrukte hij met een knik richting zijn sleutelhanger. ‘Blik met Wielen’, zo reageerde ik om aan te geven dat ik niet merkbewust was. Nadat hij mij ook nog eens zijn echte (nep)-rolex had laten zien constateerde hij dat mijn glas bijna leeg was. Hij bestelde wat voor zichzelf en liet ongevraagd een drankje voor de dame naast hem aanrukken. Toen ik hem het volgende rondje wilde trakteren kreeg ik geen kans. In rap tempo werd doorbesteld en ik kreeg er zelfs nog eentje voor ‘achter mijn oor’. In het begin waren die drankjes welkom, maar na een uurtje kon ik het tempo niet meer bijhouden.

Op zijn rekening
Ik maakte een gebaar van afrekenen tegen het barpersoneel. Gaan we nu al weg, zo vroeg hij me met verwijtende stem. Ik had nog wel even willen blijven, zo vervolgde hij, alsof hij met me getrouwd was. Meteen werd hij onrustig en wilde ook afrekenen, maar ik legde mijn hand op zijn arm en maakte hem duidelijk dat hij rustig kon blijven zitten. Voor hem geen plaats achterop mijn bagagedrager. Hij bleef even stil, en toen ontplofte hij. Ik was een ondankbaar kreng en had ‘de hele avond’ zitten zuipen op zijn rekening en nu ‘het erop aankwam’ liet ik hem hangen. Ik was maar een hoer, zo beet hij me toe. Op dat moment trok ik mijn portemonnee, legde twee tientjes op de bar met de woorden…dat heb ik je hooguit gekost, ga hiermee maar naar een echte hoer. Ik ben namelijk niet te koop voor een paar biertjes! Tja, natuurlijk loop je ze tegen het lijf als je iets zoekt via de kroeg, maar zulke mannen zorgen er voordat je het door hebt wel dat je scoringsgemiddelde keldert.

Wil jij ook weten hoe jij het beste met vrouwen praat? Kijk dan op de volgende pagina’s.