Seksuele lokstoffen uitgestorven

Al een tijdje geleden ontdekten onderzoekers dat vrouwen meer zin in seks krijgen wanneer ze de verse okselgeur van een man opsnuiven. Wat is er waar van al die reclames op de tv met deodorant die mannen en vrouwen onweerstaanbaar maakt? Geraldine gooit haar reukorgaan in de strijd om de waarheid te ontdekken.

Reclames, heerlijk vind ik dat, een bron van inspiratie. Neem nu die deodorantreclames. Steevast wordt een kansloos sukkeltje neergezet die dankzij een bepaalde deodorant opeens onweerstaanbaar wordt. Vrouwen werpen zich als apathische seksobjecten aan de voeten, borst of in de armen van de geur-gebruikers. “I like to party, bliep bliep” klinkt vrolijk op de achtergrond. Zouden er feromonen inzitten en zou zoiets het gedrag van een vrouw inderdaad zo sterk kunnen beïnvloeden? Toen las ik dit artikel in de krant: “Gooi de aftershave voorzien van ‘feromonen’ maar weg. Als het gaat om versieren, lijken mensen gevoeliger voor fel gekleurde lippenstift. Volgens Amerikaans onderzoek is het vermogen van mensen om seksuele lokstoffen (‘feromonen’) te kunnen waarnemen al miljoenen jaren geleden verdwenen en vervangen door kleurenzicht.”

Geuren herontdekken
Geen feromonen voor ons mensensoort dus, maar toch schijnen geuren wel degelijk een belangrijke taak te hebben. Men beweert dat mensen hun partner uitkiezen op de geur die de ander met zich meedraagt. En dan bedoelen ze niet al die lekkere odeurtjes uit een flesje of potje, maar de originele lichaamsgeuren. Het is een beetje lastig uitvinden, aangezien in onze maatschappij de eigen lichaamsgeur een taboe lijkt te zijn. Ik heb hier jarenlang geen oordeel over kunnen vellen, omdat dankzij mijn hardnekkige rookgewoonte mijn complete reukvermogen was afgestorven. Sinds ik de sigaret heb afgezworen komen al die geuren langzaam terug in mijn leven. Ik ben ook allerlei geuren aan het herontdekken, zelfs over onaangename geuren kan ik enthousiast zijn.

Verrekte reclamegeur
Ik kan niet wachten tot ik de mannengeur van mijn nieuwe vriend het weekend kan opsnuiven. Ik wil dat mannenzweet nu wel eens ervaren waar vrouwen zo opgewonden van raken. Ik heb me jarenlang zonder deze extra bron van inspiratie moeten behelpen om zin in seks te krijgen. Als het eindelijk zover is en hij voor me staat moet ik de teleurstelling even wegslikken. Het enige wat ik bij hem aan geuren kan ontdekken is die verrekte reclamegeur die vrouwen helemaal plat moet krijgen.

Uitdampen
Ik kan nog maar één ding bedenken… Als de bliksem met hem richting sportschool om eens lekker tekeer te gaan op allerlei toestellen. Na een uurtje vind ik het wel welletjes en ik stel hem voor om samen bij mij thuis te douchen in plaats van op de sportschool. En ja hoor, mijn geduld wordt beloond. Vlak voor het water zijn reinigende werking kan doen staat hij in volle glorie voor me uit te dampen. Ik zet mijn neusvleugels wijd open en snuif de zweetgeur op en sta ongegeneerd te genieten alsof ik bij de warme bakker sta, een regelrechte sensatie.

Bliep … Bliep
Ik duik lekker in zijn armen en vlei mijn hoofd tegen zijn van vers zweet parelende borstpartij om het moment even op te rekken. Van mij mogen ze voortaan alle deodorant bij het grof vuil zetten. Waar die Amerikaanse onderzoekers jaren over gedaan hebben, ontdek in een enkel uurtje. Ik ben er achter, na al die jaren ontbering en kan mijn geluk niet op. Ik kleur mijn lippen wat bij met een niet afgevende felle stick en huppel vervolgens al neuriënd naar de slaapkamer met in mijn hoofd die vrolijke melodie: “I like to party, bliep, bliep”.