Slanke mensen gelukkiger in de liefde?

De eerste zonnige dagen zijn net weer achter de rug na de koude winterperiode. De meeste mensen anticiperen op de stranden en de badpakken en vanaf januari/februari doen heel veel mensen een poging om weer wat kilootjes af te vallen. Straks moet die bikini weer passen immers… of het badpak. En die dunne zomerkleding bedekt niet iedere hobbel van je lijf. Veel mensen die overgewicht hebben of last hebben van obesitas, die al veel niet geslaagde lijnpogingen hebben ondernomen denken na over een maagverkleining. Van de 100 mensen die een maagverkleining ondergaan, zijn er 20 waarbij de maagverkleining niet het beoogde doel haalt.

Hierover kunt u meer lezen op mijn website Hoe word je gezond en fit. Met het onderwerp: Maagverkleining, denk goed na voor je hieraan begint. 

Voor dames die al een tijdje dromen van een nieuwe liefde is zo’n maagverkleining echt een uitkomst. Met het gewichtsverlies en het veranderende figuur gaat zo’n vrouw zich heel anders voelen. Het zelfvertrouwen groeit er duidelijke van, waardoor deze dames ook een stuk mondiger worden. En denk je eens in, er komt echt een verandering in je liefdesleven.

Je ziet er goed uit, maakt het zelfs weer mee dat je wordt nagefloten op straat… voor zover dat nog mogelijk is na de METOO discussie. Zweedse onderzoekers hebben in 2 verschillende rapporten uitgewezen dat vooral gehuwde vrouwen die na zo’n operatie een beter figuur kregen meer te maken kregen met scheidingen, ongehuwden kregen meer kans op een huwelijk. Het onderzoek is terug te vinden in het medische tijdschrift JAMA Surgery.

Hoe is dat te verklaren? 

 

 

Heb je minder kans op een goede relatie als je zwaarlijvig bent? De geleerden zijn het hier nog niet over eens. Wel is het zo bij jongere mensen met obesitas dat die sneller een relatie krijgen na het afslanken. Het kan komen omdat deze mensen er dan wellicht aantrekkelijker uitzien, maar het ligt meer voor de hand dat die mensen die zo afgeslankt zijn, een bepaalde gene missen, waardoor ze zich toen ze nog behoorlijk aan de maat waren niet zo makkelijk in het uitgaansleven probeerden te bewegen. Dat betekent dat indirect door het gewichtsverlies je een ander gedragspatroon krijgt, waardoor je meer mensen ontmoet.

Het kan natuurlijk zijn dat je al gewichtstoename kreeg als gevolg van het eten van troostvoer. Dat je al een relatie hebt die op springen staat en jij je daarmee erg ongelukkig voelt. Je zoekt het dan in zoiets als rigoureuze gewichtsafname, waardoor je zelfvertrouwen groeit en jij veel beter verbaal gaat communiceren. Je wordt mondiger en zegt dan waar het op staat.

 

In sommige gevallen knapt een relatie merkbaar op na zo’n ingreep, de seks wordt beter en je hebt weer zin in elkaar. Dus een maagverkleining hoeft niet in te houden dat je binnen de kortste keren van elkaar af zou willen.

Duidelijk is dat je wel veel begeleiding krijgt op weg naar een maagverkleining, maar er zijn nog maar weinig initiatieven om de mensen na zo’n maagverkleining beter te begeleiden over de gevolgen van zo’n operatie, de gevolgen van dat gewichtsverlies. Dat zou in ieder geval beter kunnen.
Psychologische nazorg lijkt in veel gevallen geen overbodige luxe. Er gebeurt nogal wat met je als je behoorlijk gewichtsverlies hebt. Stemmingswisselingen, maar ook wel eens een enorme dip, omdat je nooit meer kunt eten wat je zou willen. Het is een definitieve keuze waarbij je voor de rest van je leven gedwongen wordt je aan te passen. Restaurantbezoekjes, verjaardagen, het zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar de hoeveelheden gewicht die je bent kwijt geraakt zijn dan wel weer een voordeel, voor je gewrichten, voor je bloeddruk, suiker…

Zelf ook niet de slankste

Ik ben zelf ook niet de slankste, en soms knaagt het aan mij, als ik weer eens hunker naar een nieuwe liefde. Zeker na een winter met stamppotten en andere lekkere zondes. Sinds kort heb ik het uitgevonden, na een tijdje aarzelen en na het zien van een video van Lisa Lois, die in korte tijd moeiteloos 30 kg slanker werd, was ik overstag, ik probeerde het eens met shakes. Mijn vriendinnen deden het ook en die zagen er opeens prima uit. Dus toen ben ik ook gaan experimenteren. In 2 weken tijd al 6 kg kwijt, en ik moet eerlijk toegeven, dat doet veel met mijn zelfvertrouwen. Probeer het ook eens. Lees meer over deze shakes op mijn andere website Hoe word je gezond en fit.

X factor Lisa Lois viel 30 kg af!

Of bestel rechtstreeks, na enige tijd zoeken ondervond ik dat je dit beter kunt betsellen via de Koopjesdrogisterij dan rechtstreeks bij de fabrikant.

Dieet Pro extra Voordelig