Strontsaaie relaties of foute mannen

“De echtheid is in datingland ver te zoeken”, zo reageert een van de lezeressen van de Geraldine verhalen. “Het is één salesmarkt met hooggespannen verwachtingen”. Voor wie na deze waarschuwing toch zo eigenwijs is om te gaan daten moet de nood wel erg aan de man/vrouw zijn.

“We verliezen met zijn allen een beetje uit het oog waar het werkelijk om gaat. Dat is toch dat De Ware, de man die aan al je eisen voldoet waarschijnlijk strontsaai is en je uiteindelijk helemaal hoteldebotel raakt van precies het tegenovergestelde”, zo stond in haar reactie. Eerlijk gezegd slaat mijn lezeres hiermee precies de spijker op zijn kop. Tenminste, het lijkt erop als ik spreek vanuit mijn ervaring. Dan ga ik weer terug naar de tijd dat ik fanatiek aan het daten was. Ik had toen nog het idee dat ik niet voor het ‘alleen zijn’ bestemd was. Ik geloofde er heilig in dat het tijd was voor een nieuwe vlam. Daarom struinde ik in de weekends de kroegen en alleenstaandenclubs af.

Vers en zelfgemaakt

Doordeweeks timede ik mijn boodschappenuurtje precies in het mannenspitsuur voor de supermarktkassa’s, vlak na zessen. Daarbij lette ik erop wat die mannen in hun karretje stopten. Was het een sixpack bier en een magnetronmenu of maaltijdsalade, dan was dit voor mij de bevestiging dat die figuur voor zichzelf aan het zorgen was. Met een openingszin dat vers en zelfgemaakt toch lekkerder smaakte vond ik dan binnen de minuut uit hoe de thuissituatie in elkaar stak. Het flirten kon beginnen (of stoppen).

Prooi
Toch sloeg ik mijn beste slag in de kroeg tijdens de Franse avond. Het was indertijd helemaal in om thema-avonden te organiseren. Tijdens de Franse avond was er een hoog alpinopet- en stokbroodgehalte bij de heren en de dames hadden zich allemaal in een bandeloos niemendalletje gehesen voor de gelegenheid. Er sprong één figuur tussenuit, verkleed als clochard, de Franse krant Le Monde onder zijn arm geklemd en een halve fles wijn die gaandeweg de avond steeds vaker aan de mond gezet werd. Hij was de gangmaker van het feest en bezorgde iedereen buikpijn van het lachen. Een beetje te vlot type voor mijn doen, maar toch besloot ik dat hij zou mijn prooi zou zijn voor die avond. Want humor heeft voor mij een ongekende aantrekkingskracht. We lachten samen een tijdje wat af, maar toch bleek hij precies het tegenovergestelde te zijn van wat ik wilde. Hij was de absoluut foute man in mijn leven! Naderhand zag ik HEM staan op internet.

Strontsaaie relatie
Een beetje saaie degelijke kop en ook in zijn profiel was niet echt iets opwindends te zien. Toch bleef die saaie degelijke kop trekken. Ergens in mijn binnenste moedigde dat stemmetje me aan: reageren Geraldine, dat is De Ware, kom op, je bent eraan toe! Mijn hart vond het De Ware. Echter, mijn verstand dacht heel bevooroordeeld aan de strontsaaie relatie die onwaarschijnlijk zou volgen met zo’n type. Uiteindelijk reageerde ik niet op hem. Maar hij wel op mij. En wat denk je? Achter die saaie kop bleek wel degelijk een heel opwindende man schuil te gaan. En hij paste precies bij mij. Het gaat er bij het daten namelijk niet om wat je zoekt, maar waar je aan toe bent. Dus wil je echt de ware ontmoeten, dan kan ik je een ogenschijnlijk strontsaaie relatie van harte aanbevelen. Want met je hart zie je soms meer dan met je ogen.