Tinder, het snoepje van de week

Geraldine is de reguliere datingsites een beetje zat. Ze wil het liefst geen date in een verre omgeving, maar krijgt alleen maar leuke reacties uit de andere kant van het land… en dat ziet ze niet zitten. Ze bloeit helemaal op als ze hoort van de Datingapp Tinder. En dat opent veel nieuwe mogelijkheden. 

Tijdens een uitgebreid en gezellig familiediner komt het gesprek op dating. Mijn leuke neef onder de 27 wil die avond laat nog ergens een leuke vrouw versieren en vertelt dat hem dat meestal lukt dankzij Tinder. Op Tinder staan mensen die op zoek zijn naar een leuke date, vaak op zeer korte termijn. Zeker onder studenten is het een leuke app, gratis te gebruiken en je kunt dates uitsorteren die niet ver van je vandaan zijn, wat mij op nog geen enkele andere datingssite is gelukt, zelfs niet de datingssites die in de top 10 staan. Een relatie in je eigen omgeving vragen… en je krijgt de likes vanuit de andere kant van het land… en dat werkt voor geen meter. Een paar keertjes is het leuk, maar als je voor een knuffelpartij 2,5 uur heen en 2,5 uur terug moet reizen gaat de lol er al snel af.

Veelbelovend

Afbeeldingsresultaat voor tinderSoms is zo’n datingsite een vette desillusie, maar Tinder klinkt veelbelovend. Mijn interesse voor Tinder is gewekt. Ik meld me aan, via mijn Facebook account en kan eigenlijk na een paar minuten al aan de slag. Bij Tinder vind je dates dichtbij en kun je zelfs instellen dat je zoekt binnen de kilometer… grote kans dat die leuke man of  vrouw gewoon al in de kroeg staat waar jij je ook bevindt, dat is de ervaring van mijn neef… hoe ideaal kan dat zijn? Het snoepje van de week binnen handbereik, en weten dat je allebei op zoek bent… hoe ideaal klinkt dat. Op het moment dat jij iemand naar rechts geswiped hebt en diegene vindt jou toevallig ook leuk, dan heb je een match. Het moet dus liefde op het eerste gezicht zijn van beide kanten. En dat maakt het natuurlijk spannend. Eerder krijg je diegene niet te zien die jou leuk vindt… of je moet extra betalen voor Tinder… want dan zie je in 1 opslag alle mensen die jou leuk vinden en dan heb je sneller een match.

Hoe ouder hoe minder concurrentie

Afbeeldingsresultaat voor tinder

Nu barst het van de jongelui op Tinder, en hoe ouder je wordt, hoe minder gegadigden, en dat heeft een prachtig voordeel ook, hoe ouder je bent, hoe minder concurrentie. Hoe het werkt? Je krijgt foto’s te zien van mensen die zich redelijk dicht in je omgeving bevinden, dat kun je zelf instellen. Een foto zegt toch best al veel. Daarnaast kun je zien hoeveel gemeenschappelijke connecties je hebt, dus wellicht iemand die jouw interessegebied deelt. Ook niet onbelangrijk. En mensen kunnen hun profiel invullen en zo iets zeggen over zichzelf.
Niet leuk is een swipe naar links en wel leuk is een swipe naar rechts. Iedereen van ongeveer mijn leeftijd wordt in eerste instantie naar rechts geswiped, je kunt maar nooit weten. Het is al gauw raak, een match van twee mensen die elkaar leuk vinden  en een afspraak in een strandtent is zo gemaakt, mijn snoepje van de week dus, binnen bereikbare afstand van mijn huis.

Een seksdate, maar is dat wel wat?

Die eerste afspraak begint leuk en we lachen wat af, maar aan het eind van het gesprek blijkt dat deze man er op uit is om 3 x in de week lekker te seksen. Een afspraakje voor seks en eigenlijk niets meer of minder is nu niet iets dat ik zoek, wat wellicht geen enkele vrouw zoekt. Ik realiseer me dat we verder totaal geen overeenkomsten met elkaar hebben. Ik heb maar direct laten weten dat ik hier niet naar op zoek ben. Ik wil meer, een avondje uit, een theatertje pikken, restaurantbezoek, cultuursnuiven en als de romantiek dan goed opgebouwd is, wellicht dan ook nog horizontaal vermaak. Het moet gewoon een leuk geheel zijn.

Na die afspraak ga ik wat selectiever naar rechts swipen want ik zoek toch iemand die wat meer past bij me, ook het interessegebied wordt kritischer bekeken. Weer terug naar de basis waarom ik op zoek ben naar zo’n snoepje van de week. Wat vind ik leuk in het leven en wat vind ik leuk aan een man.

Relativeren kun je leren

Tinder dus. Leuk om te proberen en niet alles is wat het lijkt. Net als op elke andere datingsite. Wie jokt valt bij de eerste ontmoeting al snel door de mand. Het doet me denken aan een liedje van Isabel Nolte…die ken je wel, als je naar Hollands Got Talent kijkt, die dame die al gitaarspelend met Gordon in haar leren gitaarband een ondeugende persiflage brengt op het lied Mag ik dan bij jou. Hilarische dame. Hier haar tinder liedje.

Tinder dus. De snelle datingapp die je wellicht nog lol kan opleveren. Je kunt hier gratis gebruik van maken, maar als je een klein bedrag betaalt kun je sneller zien wie jou leuk vindt. Succes verzekerd. Wel altijd veilig afspreken he. Het kan altijd tegenvallen, maar als je het liedje beluisterd hebt, dan ben je beter voorbereid.