Tobben op de datingsite

Al een tijdje mist Geraldine iets essentieels bij het invulgedeelte van de profielen op een datingsite. Namelijk of mannen/vrouwen wel eens iets doen in het huishouden.

Vrouwen vinden mannen namelijk heeeeel erotisch als ze dat doen.

Als een man meehelpt in het huishouden, beoordelen zowel de man als de vrouw hun seksleven positiever dan de stellen waarbij de man niets in huis uitvoert. Zo, leve degenen die hier een onderzoek naar hebben gedaan! Was de wetenschap hier een generatie eerder meegekomen, dan had ik het een stuk makkelijker gehad.

Overuren

Bij mijn eerste relatie begonnen we als dinki’s. Dubbel inkomen no kids. Ik had tegelijkertijd met mijn huwelijk mijn sportactiviteiten opgezegd. Immers, naast mijn drukke baan en studie zou ik dan ook nog eens voor het huishouden komen te staan. Mooi fout dus, want voor ik het wist was ik kilo’s aangekomen en ik tobde wat af in plaats van te sporten met teamgenoten. Mijn partner echter vond het wel goed zo, bleef gewoon lekker doorsporten en stak thuis geen poot uit, daar had ie mij voor. Hij sportte toen drie keer in de week, en tegen de tijd dat we de inboedel stonden te verdelen was dat zelfs opgelopen naar zeven keer. Ook al leek dat sporten meer op 20 meter hordenhijsen. De enige spieren die toen overuren draaiden waren zijn armspieren en slokdarm. Toen hij zijn biezen gepakt had kon ik maar één conclusie trekken. Al die tijd had hij geen poot uitgestoken in het huishouden. En inderdaad, die onderzoekers hebben gelijk, na de eerste verliefdheid kwam er niks meer terecht van de seks.

Rest van het karakter

Ik besloot meteen meer aandacht te besteden aan een van mijn grootste ergernissen. Er kwam gewoon niemand meer bij mij in de gunst als ie niet ontzettend uitsloverig was op huishoudelijk gebied. En warempel, ik vond er eentje. Keukenprins, zelfs ramenzemer, en het voornaamste, hij ruimde zelfs de troep op. Echter, ik had zo de aandacht geschonken aan die eigenschappen dat ik vergeten was om naar de rest van zijn karakter te kijken. Ook hier was het overdag wel aardig, maar ’s nachts zat het niet echt lekker. En hij miste zijn collega’s waarmee hij overdag kon lachen. We gingen weer ieder zijns weegs.

 

De volgende deed ook wel het een en ander, maar dan onzichtbaar. Als ik thuis kwam stond ie al te glimmen met de theedoek over zijn schouder. Afwachtend of ik zou merken waar het kwaad was geschied. Het was flink opletten geblazen, want eerlijk gezegd heb ik nooit zo’n oog gehad voor de staat van mijn huishouding. Het hoognodige wil ik erin doen, en dan moet het afgelopen zijn. Zonde van mijn tijd.

Vrouwen vinden mannen dus heel erotisch als ze zich storten op het huishouden, tenminste, zo voor het oog dan. Mannen die het slim aanpakken raad ik aan alleen het hoognodige te doen en er vooral voor te zorgen dat je partner ziet dat je bezig bent. Maar om te beginnen: zet zoiets in je profiel! Misschien dat je dan wel opvalt na al die jaren tobben op de datingsite.

 

En heb jij geen zin in die afwas of in het koken, ga je dan in de kunsten van het versieren bekwamen.