De tongen op gang brengen

Er wel naar kijken, maar het niet doen. Voor velen ‘getver’. Alles kan en mag en toch weer niet. Ondanks de seksuele revolutie praten we nog steeds niet erg openlijk over de lekkerste geneugten die je kunt beleven tussen de klamme lappen.

Het is Nationale Tongzoenweek”, zo laat mijn puberbuurmeisje met een hoogrode kleur weten als ik daar op visite kom. Ze zit verwoed te tikken achter de computer en is bezig met een chatprogramma. “Zo, hoe weet je dat dan”, probeer ik haar uit te horen. Blijkbaar is tongzoenen deze week hype nr. 1. “En wat doe jij daar dan mee”, nodig ik nog eens uit om haar iets te laten vertellen over haar liefdesleven. “Jakkes, ik houd niet van dat gelebber”, zegt ze met een gezicht vol afgrijzen. Eerlijk gezegd verbaas ik me hier niet zo over, waarschijnlijk vinden veel bakvisachtigen zoals zij het geen aantrekkelijk idee.

 

De volgende dag blijkt dat ik de zaak toch verkeerd ingeschat heb. De meeste dertienjarigen blijken tegenwoordig al seksueel actief te zijn, zo lees ik in een landelijk ochtendblad. Ach ja, het zal wel bij de moderne tijd horen. Zou het een gevolg zijn van de seksuele revolutie die in de jaren 60 op gang is gekomen, zo vraag ik me af. Het ochtendblad schijnt er alles van te weten. Ze komen regelmatig met publicaties over dit soort zaken. Zo wisten ze vorige maand al te melden dat veel ouwetjes tot op hoge leeftijd seksueel actief zijn en dat 70 procent van de gebonden mannen vreemd gaat. Heel normaal schijnt dat te zijn, er wordt alleen niet over gepraat. Hoe die krant dan aan zijn gegevens komt is me een raadsel.
Ik vraag mezelf nieuwsgierig af er nog wel gepijpt en gebeft wordt in Nederland, maar daar is blijkbaar geen onderzoek naar gedaan, misschien komt dat nog binnenkort. Ik besluit zo’n onderzoek niet af te wachten maar zelf eens even het een en ander uit te vinden in mijn directe omgeving. Maar dat valt flink tegen, ik krijg maar weinig positieve response.

Schept verplichtingen blugh

‘Getver’, zo reageert een vriendin van mij uit de grond van haar hart als ik grap dat het deze week nationale bef- en pijpweek is. Ze laat onverbloemd weten dat dit soort bezigheden niet aan haar besteed zijn. Ze houdt dus niet van het gelebber. Ja, vroeger waagde ze zich er nog wel eens aan, zo liet ze weten, maar haar man liet ooit eens een wind terwijl ze bezig was en sindsdien was de belangstelling voor deze vorm van seks helemaal over bij haar. Ze moest er zelfs niet meer aan denken en omdat ze zelf geen zin meer had in pijpen, liet ze het beffen ook maar niet meer toe. “Dat schept maar verplichtingen”, vond ze.

Arm kind. Geen wonder dat die twee altijd lopen te kibbelen en niets meer van elkaar kunnen verdragen. Als je dat niet meer hebt met z’n tweeën, wat blijft er dan nog over. Ik zou er niet aan moeten denken om te ruilen met haar. Nu snap ik ook iets van die 70% die vreemd gaat. Haar man komt op nr. 1 van mijn verdachtenlijstje te staan.

Zelfs mannen onderling praten er niet over

Ik vervolg mijn onderzoek en vraag aan een van mijn vrienden hoe dat bij hem gaat en of er over gepraat wordt als mannen onder elkaar. Hij geeft direct toe dat er bij hem thuis niet over gepraat wordt, laat staan dat het in de praktijk wordt uitgevoerd. En er over praten komt al helemaal niet voor in zijn omgeving. Ik benader nog iemand anders waarvan ik weet dat die wat makkelijker over seks praat. Na diep nadenken geeft hij toe dat er zelfs niet over gepraat wordt door mannen onderling. “Op een verloren maandagochtend wordt nog wel eens tussen neus en lippen geïnformeerd of er nog lekker geneukt is tijdens het weekend, maar specifieke vragen of opmerkingen over pijpen of beffen zijn daar absoluut niet bij”, zo laat hij weten. “Ze zien je al aankomen”, zegt hij met pretogen. Over beffen en dergelijke zou hij zelfs niet eens echt beginnen tegen anderen, hij kijkt wel uit.

A, B en C

“De meesten zien beffen als plan B”, komt er opeens uit. Plan B? vraag ik verbaasd. “Tja, je probeert eerst of het zonder kan, of een beetje opwarmen met de hand, wat aaien over de borsten en desnoods even aan de tepels sabbelen en als er dan nog geen reactie komt en je weet bijna zeker dat het niet gaat lukken die avond, dan komt pas plan B. Je moet zo’n vrouw toch vaak even glad en nat proberen te krijgen”, zo benadrukt hij nog even voor de duidelijkheid. Het is toch een gezelschapsspelletje en opwindender als zij ook zin heeft. Ik neem aan dat die B van het plan staat voor Beffen. Wat plan A of C is vraag ik hem dan maar niet. Het zal wel aftrekken en copuleren zijn. Geen Aflebberen of Cunnilingus.

Tegenstrijdig

Ik raak er helemaal van in de war en besef hoe tegenstrijdig het allemaal wel niet is. Je kunt geen seksfoto of film bekijken, of het beffen en pijpen speelt de hoofdrol. Iedereen vindt het op de een of andere manier bijzonder opwindend om naar te kijken. Maar komt het aan op zelf doen, dat schijnt er niet bij te zijn. Vrouwen geven niet toe dat ze pijpen, of graag pijpen, ze kijken wel uit. En mannen zien het beffen als plan B. Liefhebbers zijn of met een lantaarntje te zoeken, of men schaamt zich ervoor er over te praten. Hypocrisie ten top. Of de seksfilms zijn door verknipte figuren gemaakt en zouden heel anders moeten worden.

Ouder wets opzoeken

Qua seksuele voorlichting aan de basis, de beginners, de jeugd dus, is het resultaat ook magertjes. De meeste ouders lichten hun kroost nog steeds voor door wat heimelijk een boekje over de kwestie te overhandigen tijdens een rustig moment, zoals het al generaties lang gebeurt. Zelfs dat schijnt dus niet te veranderen. Een beetje extra voorlichting over hoe of wat en wat het lekkerst is kunnen de meeste kinderen vergeten. Ze moeten het dus maar weer ouderwets opzoeken in spannende blaadjes of op internet. Ze vragen er ook niet naar, want ouders die er wel over beginnen worden raar aangekeken. Waar met het grootste gemak over oorlog, geweld en andere nare zaken wordt gepraat, blijken mooie en liefdevolle details over het goed bedrijven van de liefde dus nog steeds taboe te zijn.

Omaseks
Het lijkt wel of mensen zich moeten schamen voor liefde. En zo wordt er dus ook niet over gepraat dat 50-plussers nog behoefte hebben aan seks. Sterker nog, het wordt min of meer doodgezwegen. Toch een beetje onbegrijpelijk dat iedereen zich hiervoor geneert, terwijl in de krant staat dat tien procent van de bevolking het toch nog tot op hoge leeftijd doet. Mensen reageren al een beetje lacherig als opa en oma in de openbaarheid hand in hand lopen, laat staan dat ze openlijk toegeven dat ze nog meer met elkaar doen. En dat na de zogenaamde seksuele revolutie van de jaren 60. Naakt op de buis is heel gewoon, je wordt helemaal dol van al die bevallingen die dagelijks via diverse kanalen op je afkomen, maar over echt lekker genieten van seks en hoe je dit nu het beste kunt doen wordt in alle talen gezwegen. Alsof men zich er een beetje voor schaamt. En dat terwijl het zo lekker is.

Nationale pijp- en befweek

Het wordt eens tijd dat iedereen het wat gewoner gaat vinden. Dan heb ik zelf niet zoveel werk om keer op keer opnieuw duidelijk te maken dat ik een liefhebber ben als het er op aankomt. Wat dat betreft is die nationale tongzoenweek misschien wel een leuke aanzet. Waar de jongeren op hun niveau mee bezig zijn, zouden wij als volwassenen ook moeten doen. Opeens heb ik het. Het wordt toch eens tijd dat er een Nationale Bef- en Pijpweek wordt ingesteld. En desnoods ga ik dat persoonlijk even vertellen op tv. Dat brengt wellicht de nodige tongen flink op gang.

Kom jij ook niet verder in je vaste relatie probeer dan eens de revolutionaire seksmethode. Succes verzekerd!