Total control

Na een woelige nacht in het huis van mijn vriend bleef ik wat langer in bed liggen. Het duurt even voordat ik zover ben. Hij is inmiddels allang vertrokken naar zijn werk. Bloot op weg naar de badkamer sta ik oog in oog met de ex-vrouw van haar vriend. Geraldine ervaart een pijnlijke situatie.


Ken je dat, zo’n vriend die met al zijn exen nog kan opschieten en gewoon de contacten aanhoudt? Zo is de mijne ook. Zijn ex komt nog twee keer in de week langs om het huishouden voor hem en zijn zoon te doen en sommige weekenden gaat hij nog urenlang wandelen met een volgende ex. Ook bepaalde tradities gaan gewoon nog door. Het fruitcorso in Tiel mag niet overgeslagen worden met Truus, en het oefenen voor de Vierdaagse met Tilly is alweer volop op gang. Gelukkig doet ie met mij ook nog heel wat leuke dingen.

Niet jaloers

Het valt mee dat we beiden niet jaloers zijn uitgevallen anders zou onze relatie op een regelrechte ramp afstevenen. Zo moet hij op zijn beurt wennen aan de intensieve omgang tussen mij en mijn boekhouder en aan mijn zakenpartner. Toen ik hem leerde kennen wist ik al bijna meteen af van zijn vriendschappelijke banden die hij niet door wilde snijden. Hij sleepte me er dan ook al snel naar toe voor kennismaking. Behalve naar zijn ex-vrouw die het huishouden bij hem doet. Ook al zijn ze gescheiden en is de hoop op hereniging uitgesloten, van haar mag hij het liefst vrijgezel blijven.

Kamerjas

Nu is het zover, volkomen onverwacht. Te schaars gekleed, in de waan dat ik het rijk alleen heb, wordt me de weg naar de badkamer afgesneden. Met een “oeps, sorry” schiet ik weer terug de slaapkamer in, happend naar lucht. Het duurt gelukkig niet lang of ik heb me hersteld. Ik grijp zijn kamerjas en bind de ceintuur om, en haast me naar beneden. Het schiet me namelijk te binnen dat mijn vriend vertelde dat zijn ex nogal verlegen is en mijn vermoeden wordt bevestigd. Halverwege de trap zie ik dat ik net op tijd ben, ze staat met de knop van de voordeur in de hand. “Hoho niet zo snel”, begin ik met een stem die harder klinkt dan bedoeld was. Van schrik laat ze de voordeur los.

Zwijgend aan de koffie

“Wacht even, als jij koffie zet kleed ik me aan, nu we elkaar toch al gezien hebben moet de kennismaking er maar van komen”, zo neem ik de leiding. Het heeft effect en terwijl zij op weg gaat naar de keuken storm ik richting badkamer. Eerst even bijkomen. Terwijl ik sta te douchen krijg ik tot twee keer toe een koude straal. De warme kraan beneden staat aan. Zou ze het expres ..? Koffiegeuren stijgen op via het trapgat als ik afdaal in mijn kleren van gisterenavond die voor de ochtend ietwat overdressed zijn. Kleren maken ook de vrouw en ik voel me wel in mijn voordeel met iets sjieks, alle kleine beetjes helpen. Als we samen zwijgend aan de koffie zitten zie ik haar nerveus met de punt van haar zakdoek friemelen. Hoe onzekerder zij is, hoe zekerder ik me ga voelen.

Bitch

“Jaap is altijd ontzettend blij met je inzet en ik ben blij dat ik hier in een keurig bijgehouden huis kom”, zo begin ik met een compliment. Heel langzaam begint ze te ontdooien en tegen het einde van het tweede kopje hebben we iets van een gesprek. En dan begint de strijd om het territorium. Zij rookt in huis, en ik ben net gestopt. Bovendien heb ik nooit in huis gerookt, ik vond het smerig om dat te doen. Iets wat Jaap nooit heeft durven zeggen kan ik misschien nu voor elkaar krijgen. Het hoge woord komt eruit. Er mag voortaan niet meer binnen worden gerookt.

Total control

Ze mokt een beetje als ze me aanhoort. Ik ben beslist, die strijd om de eerste plaats die moet ik winnen. Ik geef haar op vriendelijke toon een keus, maar voel me een bitch. Begrijp me niet verkeerd, bitch is een afkorting voor Being In Total Control of Herselve. Hoewel ze geen antwoord geeft, blijft haar pakje stinkstokken in haar tas. Het is één-nul voor mij. Over 1 ding zijn we het eens, die Jaap is een beetje laconiek en makkelijk in bepaalde zaken. Dit keer laten we zijn berg overhemden voor wat het is. Laat ie ze zelf maar eens strijken, voor straf! Een mooie compensatie, want de ex-vrouw van je vriend ontmoeten terwijl je net in je blootje over de overloop loopt, dat is het slechtste scenario wat iemand kan beleven. Tenslotte moet een ex iets te raden houden over mij!