Valse datingsites offline gehaald!

Woedend is er gereageerd via social media op datingsites die er alleen op uit zijn om mensen te belazeren. Met fake accounts, met betalen per bericht, puur de bedoeling om eenzame mensen in kwetsbare posities van hun kostbare centjes te beroven. Heel lang is er niets mee gedaan, maar nu de publiciteit rond die datingsites die voor geen kanten deugen volop in de media zijn, o.a.  al eerder aangekaart door mij, wordt er actie ondernomen. Politie-invallen en dus ook offline halen van die boeven die over de ruggen van eenzame mensen zich zonder veel problemen verrijken.

Vooral sitebouwer The Right Link heeft behoorlijk wat van zijn websites offline gehaald. Met uitzondering kregen al zijn producten volop negatieve media aandacht.. zo noemde de bouwer het zelf.
Maar dankzij het ingrijpen van de overheid is flirten tegen betaling dus even van de baan. Je kunt nog beter naar de eerste de beste kroeg gaan en een dame trakteren op een biertje. Kun je ook een blauwtje lopen, maar dan heb je vast een leuk gesprek met een echt mens gehad en vast en zeker een paar glimlachjes geincasseerd. Dat is tenminste echt!

De ACM deed nog niet zo gek lang geleden een aantal invallen bij datingssites waar talloze klachten over zijn ontvangen. En terecht, het moet eens afgelopen zijn met misleiding van de klanten door allerlei nep profielen neer te zetten. Denk jij dat je met een begripvolle blondine aan het chatten bent, blijkt het een student die wat wil bijverdienen en zijn brood verdient met allerlei leugens en bedrog. Vooral is dit lucratief als je per bericht moet betalen. De mensen die hier aardig wat kapitaal aan gespendeerd hebben in de hoop op echt liefde, die overigens altijd onbereikbaar blijkt, de smoezen zijn niet van de lucht. Ga er maar vanuit dat als jij al 2 keer hebt geprobeerd een afspraak te maken en er zijn dan nog altijd redenen om niet echt elkaar te ontmoeten, dat het gewoon pure nep is, om jou van je centen af te helpen.

Voorlopig is nog niet bekend welke websites er last hebbe gehad van invallen, maar je kunt al gerust constateren dat The Right Link op zijn minst een van de targets was. Denk niet dat het dan bij 1 of 2 nep websites blijft… het zijn er op zijn minst 2000. Bijvoorbeeld Matchwereld, Datingprikbord en Flirten.nl
Wil jij betrouwbaar daten…. ga dan naar de top tien van de datingsites, zoals relatieplanet, lexa, of de websites die hier onderin de pagina worden weergegeven. En wil je mensen in het echt ontmoeten… pik dan eens een terrasje, ga eens een lekkere wandeling maken langs populaire wandelingen, bezoek een fitness club, of ga meedoen met een gemengde sport. Of dansles. Wat is er mis met elkaar in het echt ontmoeten.. Dan weet je in ieder geval dat die persoon bestaat en het geslacht vertegenwoordigt dat je ziet.