Vochtige vingers

oudere vrouw met hoedVrouwen boven de veertig hebben meer plezier in seks dan vrouwen van rond de twintig, zo blijkt uit een onderzoek. Het kan er voor alle andere vrouwen dus alleen nog maar beter op worden als je ouder wordt Geraldine vraagt zich af wat de oorzaak is van dit toegenomen plezier.

“Klaar in een wip”, zo kopt de titel van het vrolijke gele pak aardappelpuree dat ik in mijn hand heb. Tijdens mijn vakantie vind ik het wel lekker om van dit soort kant en klare maaltijdproducten gebruik te maken. “Klaar in een wip”, huh, het doet me denken aan de seks die ik met mijn allereerste vriendje beleefde. Met een van tevoren bevochtigde vinger betastte hij mijn vagina voordat hij zijn stijve lid naar binnen stak en meestal was ik er binnen een minuut of twee weer vanaf (en hij van mij). Pas later ontdekte ik dat de seksbeleving veel leuker kon zijn dan zijn vluchtige ontlading van de man, waar ik nauwelijks opgewonden van kon worden.

Groen als gras

Mijn kennis over seks deed ik op door stiekem te bladeren in de Chick, hét seksblad van indertijd. Ik was volop in de experimenteerfase dus ik confronteerde mijn vriendje snel met al die verse wetenschap. Natuurlijk werd alles uitgetest tot volle tevredenheid van beiden. Wel vertederend als ik eraan terugdenk hoe wij samen niets wisten en samen alles uitvonden. Beiden nog zo groen als gras met de boekjes op de rand van het bed uitvinden wat nu precies lekker is. Helemaal te gek was even later de periode dat in Nederland de piratenzenders aan het experimenteren sloegen. Tot diep in de nacht zaten we aan de buis gekluisterd in de hoop wat spannende beelden op het sneeuwerige scherm te ontwaren. We konden het dan bij de buis naspelen.

OPzij

Gelukkig haalde ik de voorlichting niet alleen uit ranzige seksblaadjes. Mijn beeldvorming van seks werd aardig bijgesteld door het lezen van Opzij’s, die geëmancipeerde bladen waarin vrouwen leren beter voor zichzelf op te komen, ook in bed. Vroeger werd een beetje minachtend tegen die blaadjes opgekeken, met name dan door de mannen. Zij kregen het idee dat je als vrouw wordt opgezet tegen het mannelijk geslacht. Maar al dat geëmancipeer heeft natuurlijk ook duidelijk zijn voordelen gebracht. Een seksueel actieve en bewuste vrouw is veel leuker dan een vrouw die maar ligt af te wachten wat haar partner met haar wil uitspoken. Onlangs zag ik een kennis die geïnteresseerd een jaargangetje Opzij’s doornam. Een beetje gek gezicht vind ik persoonlijk, maar ik wachtte nieuwsgierig af hoe hij zou reageren op de inhoud van dit blad. “Ik lees ze vanwege de interessante artikelen”, zo gaf hij toe. “Mmmm, normaal gesproken hoor ik dat soort opmerkingen meestal van mannen die Playboy lezen”, zo reageer ik lacherig. Maar van mij mag hij doorlezen. Wij vrouwen hebben geen geheimen meer.

Lange weg te gaan

Het is leuk als ik terugkijk op mijn ontdekkingsreis naar een vorm van ideale seksbeleving. Natuurlijk zijn er honderden manieren om op een ideale manier te seksen. Het kan in vele vormen leuk zijn, zolang het voor beiden maar plezierig is. Je zou zeggen dat het tegenwoordig voor de jeugd niet meer zo nodig is om minder plezier aan seks te beleven. Er is toch veel meer openheid rond seksbeleving. Op alle televisiekanalen barst het ‘s avonds van de vunzige seksfilms met of zonder plot waar Opzij een hele kluif aan moet hebben. Er wordt wat afgelebberd op een avond. “Getver”, reageerde mijn 20-jarig nichtje. “Smerig, dat gelik, dat hoef je bij mij nooit te proberen. Ga maar gauw zappen”, zei ze toen de afstandsbediening van haar vriendje bleef steken op een seksfilm en hij er waarderende geluiden over liet horen. Ach ja, door zo’n opmerking moet ik weer denken aan die bevochtigde vingers van mijn eerste vriendje. Sommigen hebben op hun 20ste nog een lange weg te begaan. Een troost, wie lang genoeg wacht wordt vanzelf veertig.

 

Wil jij weten hoe je vrouwen van veertig en ouder kunt verwennen? Kijk dan eens op de volgende bladzijden